Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.12.2010.
03:50 >> 17:24h
B92 A

Tužilaštvo: Canetova priča ne pije vodu

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da su potpuno neosnovani navodi optuženog Stanka Subotića, izneti u intervjuu za B92, da se u krivičnom postupku krše njegova ljudska prava, da mu je povređeno pravo na odbranu i da se ceo pistupak temelji na nezakonito prikupljenim dokazima.

Cane svoju priču da dokaže na sudu: Poručuje Tužilaštvo

U saopštenju se ističe da je Subotiću omogućeno da iznese svoju odbranu pred sudom, jer mu je poziv za suđenje upućen na adresu koju je prijavio kao mesto svog prebivališta, ali da se nije odozvao pozivu.

Sve vreme trajanja krivičnog postupka Subotića, koje se vodi pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zastupali su ga branioci koje je sam izabrao, tako da njegovo pravo na odbranu ni na koji način nije povređeno, ističe se u saopštenju Tužilaštva, koje je potpisao tužilac Miljko Radisavljević.


Jedino mesto za ocenu dokaza je sudnica Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, piše u saopštenju, a "sučeljavanje argumenata tužilaštva i odbrane vrši se jedino pred nadležnim sudskim većem, što je i jedino delotvorno za odbranu Subotića".

"Ovakav medijski nastup zapravo predstavlja pokušaj uticaja i pritiska na nadležne pravosudne organe i unapred stvaranja alibija za osporavanje sudske odluke koja će, nadamo se, uskoro biti doneta", saopštilo je Tužilaštvo.

Navodi Subotića koji se odnose na privatizaciju dnevnog lista "Večernje novosti“, a pre svega na uplatu novca u iznosu od 500 hiljada evra na račun Dragog Mićovića, predmet su provere Tužilaštva za organizovani kriminal i nadležnih organa zemlje u koju je novac transferisan.

Posle dostavljanja izveštaja i podataka o toj novčanoj transakciji biće doneta odluka o tome da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog krivičnog dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal ili drugog stvarno nadležnog tužilaštva, saopštilo je Tužilaštvo.

POVEZANE VESTI

Petak 17.12.2010. 08:15
nece ga usrbiji. a neznaju kako da mu kazu. njemu, javnosti. vrlo indentnicna situacija kao i sa radulovicem. nece ni njega. a ima ih jos i svi su dostupni vlastima za hapsenje. ali nece. zasto bi sebe ugrozili. zato su i reformisali sudstvo. da se slucajno ne sapletu.
Petak 17.12.2010. 16:12
Zovu ga da dodje a mole Boga da ne dodje. Zna Cane toliko toga da bi mnogi letnuli. Placena banda.
Petak 17.12.2010. 18:12
STVARNO NAM NEMA SPASA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online