Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.12.2010.
16:30
Press A

''Trubačka afera'' potresa Guču!

Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, koji je i prvi čovek saborskog odbora za najveću trubačku manifestaciju u Guči, optužio je direktora Centra za kulturu u Guči Adama Tadića ''da je finansijskim transakcijama" veliki novac ustupio raznim agencijama ''pod sumnjivim okolnostima", piše ''Press''

Snažna lobiranja oko Sabora trubača u Guči


Jolović je svog bliskog saradnika Tadića optužio i da je raznim lobiranjima pokušavao da spreči donošenje odluke Skupštine opštine Lučani da se organizacija Sabora trubača u Guči ubuduće stavi pod kontrolu najviših organa lokalne samouprave.

Do sada je glavni organizator Sabora trubača bio Centar za kulturu u Guči.

U dužem saopštenju za javnost Jolović je naveo da je upravo zbog stalnih sumnji u moguće finansijske i organizacione manipulacije predložio da se Sabor trubača u Guči stavi pod kontrolu lokalne samouprave.

- Na samu najavu da se sabor uokviri u legalne tokove, usledilo je lobiranje odbornika skupštine da ne glasaju za takvu odluku. Lobirali su oni čiji su lični interesi osujećeni, o čemu su odbornici spremni da otvoreno govore. Pretnje odbornicima da se odluka ne izglasa bile su upućene od strane nekih poslodavaca, a zbog političkog pritiska koji je na njih vršen, ima osnova za krivičnu prijavu - navodi Jolović za ''Press'', ne precizirajući o kojim poslodavcima je reč, niti ko je vršio ''političke pritiske".

Podsećajući da je pre pet godina Skupština opštine donela odluku o osnivanju četiri ustanove u okviru centra za kulturu - turizam, kulturu sport i sabor, Jolović kaže da se Tadić oglušio o tu odluku.

Do skora prijatelji: Slobodan Jolović i Adam Tadić

- Tadić je forsirao sabor, ali tako da su finansijske transakcije vredne čak i preko sto hiljada evra godišnje, umesto u budžet opštine, ustupane raznim agencijama pod sumnjivim okolnostima. Za taj novac mogli smo da zaposlimo desetak mladih obrazovanih ljudi koji bi znatno unapredili delatnost Centra za kulturu, naveo je Jolović.

Izmene u organizaciji sabora i sve glasnije priče o sukobu Jolovića i Tadića dovele su i do talasanja u lokalnom odboru SPS-a, čiji su članovi Jolović i Tadić. Ovo potvrđuje i sam Jolović, koji svog partijskog kolegu Tadića, koji je i lider lokalnih socijalista, optužuje i za ''podmetanje nogu" u stranci.

Direktor Centra za kulturu Adam Tadić rekao je za ''Press'' u telefonskom razgovoru, da ''zbog velikog broja obaveza" nije u mogućnosti da detaljno komentariše optužbe Jolovića.

- Zgranut sam svim onim što je u saopštenju navedeno. Mogu samo reći da je on bolestan čovek - rekao je Tadić, koji je negirao glasine da je nedavno došlo i do fizičkog obračuna sa Jolovićem.

POVEZANE VESTI

Petak 10.12.2010. 16:33
vreme je da SPS duva. ali u zabeli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online