Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 09.12.2010.
04:44
Blic A

Nova istraga o smrti sudije Simeunovića

Postupak u slučaju sudije Nebojše Simeunovića (63), koji je nestao novembra 2000. pod nerazjašnjenim okolnostima, a pronađen je mrtav decembra te godine, biće ponovo pokrenut po nalogu glavne tužiteljke Srbije Zagorke Dolovac.

Nebojša Simeunović

- Tražila sam od Višeg javnog tužilaštva da po hitnom postupku obavi reviziju predmeta u slučaju sudije Nebojše Simeunovića. To znači da će se potpunosti preispitati sve okolnosti njegovog nestanka i uzroka smrti kako bi se utvrdila istina. Uložiću maksimalne tužilačke resurse i ovaj predmet će biti prioritet u radu Višeg tužilaštva, kaže za ''Blic“ glavna tužiteljka Srbije.

Ona je podsetila da je sudija Simeunović nestao 7. novembra 2000. pošto je u oktobru te godine odbio da potpiše nalog za hapšenje devet rudara, članova štrajkačkog odbora, i dvojice čelnika DOS-a - Borisa Tadića i Nebojše Čovića.


Simeunović je, kako mnogi misle, otet dok je bio istražni sudija Okružnog suda u Beogradu, a zatim ga je zadesila sudbina kao i Ivana Stambolića jer se zamerio predstavnicima režima Slobodana Miloševića.


Da podsetimo, sudija Simeunović bio je dežuran 3. oktobra 2000. i kod njega su stigli zahtevi od policije i vojske da izda naloge da budu uhapšene vođe štrajka rudara u „Kolubari“, Čović i Tadić. Jelica Simeunović, sestra nastradalog sudije, za ''Blic“ je ranije ispričala da je on to odbio da učini na osnovu zakonske procedure, ali i svoje savesti. Prema njenim rečima, sudija Simenoviću je danima posle toga svakodnevno dobijao po desetak poziva i pretnji.


Njegov kolega Siniša Gagić poslednji ga je video živog 6. novembra 2000, a dan ranije telefonom je razgovarao sa sestrom. Sledećih nekoliko dana sestra mu je telefonirala, ali se iz Simeunovićevog jednosobnog stana na Novom Beogradu niko nije javljao. Zabrinuta Jelica, znajući da joj se brat svakodnevno javlja, otišla je zajedno sa Nebojšinim dobrim drugom do stana.

Ustanovili su da je sve u redu, nikakvih tragova nasilništva nije bilo. Od garderobe, sem jedne košulje, farmerki i kožne jakne, ništa nije nedostajalo. U pomenutoj odeći Nebojša je bio viđen 6. novembra, te se pretpostavlja da se od tad nije presvlačio, što je bilo neuobičajeno za njega. Jelena Simeunović je zatim policiji prijavila bratovljev nestanak. Iz krugova bliskih Miloševićevom režimu počele su da se šire priče kako je navodno izvršio samoubistvo.

Četvrtak 09.12.2010. 08:47
Шта сте радили 10 година?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online