Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.12.2010.
23:44
N. Jokić - Vesti A

Srbin sačmarom pokosio trojicu!

Mediji u Švajcarskoj bruje o obračunu koji se u noći između nedelje i ponedeljka dogodio u Dibendorfu, gradiću nadomak Ciriha, a Srbi se, nažalost, ovim povodom ponovo pominju u negativnom kontekstu.

Dvojica teško ranjenih Srba i jedan Makedonac i hapšenje napadača bilans su krvave drame koja se jedan sat iza ponoći odigrala u restoranu ''Rafaelo'' čiji je vlasnik, kako "Vesti" nezvanično saznaju, takođe naš zemljak. Nakon kiše ispaljene sačme, može se slobodno konstatovati da je pravo čudo, i sreća u nesreći, da nije bilo poginulih jer se u lokalu, kako se saznaje, nalazilo više od 20 gostiju.

Mesto obračuna: Restoran ''Rafaelo''
 


Prema zvaničnom saopštenju policije, iz zasad nepoznatih razloga je kroz izlog pomenutog restorana na goste lokala pucao 26-godišnji mladić, koji je u trenutku zločina u rukama imao sačmaru ("pumparicu"). Bez ikakvog upozorenja, on je kroz izlog ispalio tri hica iz puške, a potom još jedan s vrata ovog ugostiteljskog objekta. Potom je otišao kući u obližnji Uster, gde ga je kasnije policija našla i bez otpora uhapsila.


Brojne policijske ekipe, među kojima i specijalci, koje su ubrzo po dojavi o pucnjavi

Makedonac se oporavlja


Paunović kaže da je treći ranjenik državljanin Makedonije.


''Timče, čijeg prezimena ne mogu da se setim, ima 50 godina i po zanimanju je vozač autobusa. Kao i ja, smešten je u Kantonalnoj bolnici u Cirihu i, kako čujem, dobro se oporavlja. Ima površinske povrede na glavi, a jedno zrno sačme mu je u blizini bubrega, ali srećom nije povredio taj organ. Nadam se da će se brzo opraviti'', kaže naš zemljak.

izašle na lice mesta, a očevici kažu da bilo najmanje 40(!) vozila sa plavo-belim svetlima, zatekli su stravičnu sliku: trojica ranjenih ležali su izranjavani na više mesta! Lekari Hitne pomoći imali su pune ruke posla da već na licu mesta zbrinu povređene i pripreme ih za transport do bolnica.

Dvojica ranjenih otpremljeni su u Kantonalnu bolnicu u Cirihu, dok se, kako se nezvanično saznaje, najteže ranjeni Cvetko Milošević (54) nalazi u bolnici u Usteru. Mada je zadobio povrede grudnog koša i stomaka, lekari kažu da nije u životnoj opasnosti, ali je iz predostrožnosti i dalje šok-sobi.


"Vesti" su istražujući motive ovog krvavog zločina uspeli da dođu do Prvoslava Paunovića (58), rodom iz Barajeva kod Beograda, koji je s povredama ruke i noge još i "dobro prošao" u ovoj krvavoj drami. Izjavu nam je dao iz bolesničke postelje u kantonalnoj bolnici u Cirihu.


''Srđana S. znam odavno, evo baš mi je bio i njegov otac u poseti. Mladić se, kako čujem, leči već izvesno vreme na psihijatriji, zavisnik je od droge i alkohola. Bio mu je rođendan, pa su ga lekari, tokom vikenda, otpustili. Mi smo sedeli, kao i mnogo puta ranije, u Rafaelu i videli smo kroz izlog kako repetira i podiže pušku prema nama. Nismo verovali da će pucati, mislili smo da se šali, da samo hoće da nas uplaši. A onda je, kao bomba, odjeknuo prvi hitac. Mi smo popadali sa stolica nastojeći da se zaštitimo i sakrijemo, a on je pucao još dvaput kroz izlog prema nama i zatim još jednom s vrata lokala'', prepričao je Paunović dramatične momente u kojima je za dlaku izbegao smrt.

Hajnekenmen


Radovan Lazović kaže da je takođe nekada bio gazda kafane Rafaela.


''U to vreme sam Srđana S. prozvao Hajnekenmen jer je kod mene uvek pio tu vrstu piva. Sada sam čuo da se danima poznanicima hvalio da je na ilegalnom tržištu nabavio pušku, navodno se raspitivao gde može da kupi i pištolj'', kaže Lazović.

Očevidac drame u Dibendorfu Radovan Lazović ispričao je za "Vesti" da je sve izgledalo kao na filmu i da je u jednom trenutku zaista poverovao da će mu hici iz sačmarice doći glave.


''Vrata ''Rafaela'' su te večeri već bila zaključana, jer je do fajronta ostalo malo vremena, pa novi gosti nisu ni mogli da uđu. On je pucao triput u žicom armirano staklo i tek posle trećeg hica uspeo je da napravi dovoljno veliku rupu koju je, kao u filmovima, nogom proširio i izbio ostatke stakla. Onda je kroz vrata zakoračio u kafanu i pucao još jednom! U tom trenutku sam ga prepoznao jer nije bio maskiran i odlučio da ostanem, pa šta bude. Svi ostali gosti, pa i oni koji su bili ranjeni, u međuvremenu su kroz zadnji izlaz uspeli da pobegnu iz kafane. Povikao sam: "Srđane, nemoj da pucaš, nisam ti ništa uradio!" - a on je onda ponovo repetirao pušku. Plašeći se da će ponovo da opali, oborio sam jedan sto i zalegao iza njega. Na sreću, nije pucao, nego se okrenuo i otišao'', ispričao je Lazović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online