Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.10.2009.
10:44
Tanjug A

Čarapićeva: Istražujemo šverc kokaina

Crnogorska državna tužiteljka Ranka Čarapić najavila je da će se Crna Gora uključiti u istragu o švercu više od dve tone kokaina, koji je presekla srpska Bezbednosno-informativna agencija i Američka agencija za borbu protiv droge DEA, objavila je televizija Vijesti.

Čarapićeva je na sednici Nacionalnog saveta za evropske integracije rekla da će biti saslušane osobe koje mediji dovode u vezu sa švercom droge, ali nije navela njihova imena.

Podgorički "Dan" objavio je u nedelju na naslovnoj strani da je naručilac droge iz Kulumbije pljevaljski biznismen Dragan Šarić u čijem vlasništvu je nekoliko kafića, popularna diskoteka "Maksimus" u Kotoru, kao i fudbalski klub Rudar iz Pljevalja.

"Tužilaštvo je spremno da uđe u određena saslušanja povodom tih natpisa", kazala je Čarapić.

Informaciju da će biti saslušani ljudi iz Crne Gore za koje se sumnja da su povezani sa švercom kokaina iz Južne Amerike potvrdio je i srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je podgoričkim medijima kazao da će biti saslušana sva lica "a posebno ona koja imaju poslovne i rodbinske veze za osumnjičenima za šverc 2,8 tone kokaina iz Južne Amerike u Srbiju", a čija se vrednost procenjuje na oko 250 miliona dolara.

"Po nalogu specijalnog tužioca saslušaćemo sva lica, koja na bilo koji način, a posebno rodbinski i poslovno imaju veze sa trojicom uhapšenih za koje se sumnja da su odgovorni za krijumčarenje pomenutog kontigenta", istakao je ministar policije.

Željko Vujanović, koga je srpska policija uhapsila pod sumnjom da je povezan sa švercom kokaina iz Urugvaja, bliski je rođak poznate braće Šarić iz Pljevalja, koji u Crnoj Gori važe za "žestoke momke", ali nikada nisu osuđivani.

Branilac Darka Šarića, advokat Josif Mićković, negirao je povezanost njegovog klijenta sa švercom cigareta i najavio da će tužiti "Dan" zbog objavljivanja teksta o švercu cigareta u kome se pominje ime Šarića.

"Pominjanje imena Darka Šarića u tom kontekstu predstavlja svojevsrnu optužnicu ili presudu za izvršenje teškog krivičnog dela po kratkom postupku, bez izvođenja dokaza, utvrđivanja činjenica i bez ikakve iskazane sumnje bilo kog nadležnog državnog organa", naveo je Mićković.

Podgoričke "Vijesti objavile su sliku Darka Šarića, kao čoveka čije se ime povezuje sa švercom droge, ali ga taj list nije direktno optužio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online