Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.11.2010.
16:27
Tanjug A

Policajci pomagali iznude, pranje novca, trgovinu ljudima...

Policija je na području Jagodine, Paraćina i Ćuprije uhapsila 16 osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela iznuda, pranje novca, trgovina ljudima, zloupotrebe službenog položaja i primanja i davanja mita, saopštilo je danas MInistarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni policajci koji su pomagali u iznudama i pranju novca

Među uhapšenima su dvojica policijskih službenika iz Ćuprije i Jagodine i troje radnika Poreske uprave u Ćupriji, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni su Dragan Ramić zvani "Rade" (43), Zoran Ramić (19), Ivan Ramić (25), Goran Marinković zvani "Marinke" (33), Miroslav Jovanović zvani "Cane" (50), David Jovanović zvani "Daki" (22) i Zoran Jovanović (40).

Uhapšeni su i Vladan Urošević (44), Nenad Urošević zvani "Neša Glavča" (36) i Dušan Arsić (46), dok se za Milošem Jovanovićem zvanim "Miša" (1989) intenzivno traga, navodi se u saopštenju.

Oni se terete da su od 2008. izvršili veći broj krivičnih dela iznuda, pranje novca i trgovina ljudima na teritoriji opština Jagodina, Ćuprija i Paraćin. To su radili tako što su u „iznuđivali novac od oštećenih, na ime nepostojećeg duga i zelenaške kamate“.

Prilikom izvršenja krivičnih dela, koristili su silu i pretnju, fizičku silu i druge metode zastrašivanja, a u tom cilju osumnjičeni Arsić, policijski službenik Policijske stanice Ćuprija, koristio je svoj službeni položaj.

Jedna od oštećenih je bila primorana da pruža radne i seksualne usluge iz straha za sopstveni život, a tako zarađen novac uzimali su osumnjičeni, navodi MUP. Dosadašnjim radom je utvrđeno da su, nezakonito stečenu pokretnu i nepokretnu imovinu sa oštećenih prenosili na druge vlasnike, a novac prisvajali za sebe.

Stekli su protivpravnu imovinsku korist veću od 16.000.000 dinara u gotovom novcu i oko 500.000 evra u nepokretnostima, precizira se u saopštenju.

Prilikom njihovog hapšenja policija je zaplenila 12 vozila marke "mercedes" i "bmw", kao i nekoliko komada vatrenog oružja i municije, a kod osumnnjičenih je pronađeno oko 30.000 evra i kilogram zlatnog nakita.

U nastavku ove akcije, uhapšeno je još šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, dodaje se u saopštenju.

Radnici Poreske uprave, filijala Ćuprija - Radovan Mijović (59), Olgica Marković (44) i Snežana Milosavljević (44), svi iz Ćuprije, su osumnjičeni da su zahtevali i primili mito u ukupnom iznosu od 900 evra, da bi sačinili desetostruko manju procenu imovine M.P. iz sela Vlaška, opština Ćuprija.

To su uradili kako bi bila umanjenja obaveze plaćanja poreza na promet apsolutnih prava, a na taj način su oštetili budžet Srbije za 280.000 dinara na ime manje uplaćenog poreza, dodaje MUP.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online