Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.11.2010.
17:07
Tanjug A

Duško Šarić bi da iznese odbranu, ali ne zna o čemu

Duško Šarić (33) iz Pljevala, mlađi brat odbeglog narkobosa Darka Šarića (40), više od nedelju dana od hapšenja ne može da iznese svoju odbranu jer tužilaštvo Crne Gore nije konkretizovalo radnje za koje ga tereti.

Hoće da se brani, samo ne zna od čega: Duško Šarić


Branilac Duška Šarića, advokat Momčilo Minić izjavio je danas Tanjugu da njegov branjenik želi da iznese odbranu, ali da ne zna od čega da se brani jer u naredbi za sprovođenje istrage nisu precizirane radnje koje mu se stavljaju na teret, niti su za to navedeni dokazi.


"Duško Šarić je uhapšen prošlog utorka bez ijednog jedinog dokaza i još uvek je u pritvoru. On je uhapšen po krivičnoj prijavi područne policije u Pljevljima za delo koje je izvršeno na teritoriji Italije, a iz te države još uvek nije stigao nikakav dokaz koji bi ga teretio", naglasio je advokat Minić.


U tužilačkoj naredbi za sprovođenje istrage navodi se da su dokazi iz kojih proizlazi sumnja da je Šarić mlađi izvršio krivično delo na teritoriji Italije krivična prijava policije iz Pljevalja i zatim zahtev Republičkog tužilaštva u Milanu za međunarodnu pravnu asistenciju.


Prema rečima branioca Duška Šarića, crnogorskom tužilaštvu krucijalni dokaz predstavlja izveštaj saobraćajne policije Ponremeli od 19. januara 2009. godine u kome se Duško Šarić i ne pominje.


"Taj izveštaj saobraćajne policije ne može čak ni da, shodno zakonu, bude dokaz na kome se može zasnovati bilo kakva sudska odluka", upozorio je advokat.


Kako je ovo prvi predmet u kome crnogoske vlasti primenjuju tužilačku istragu i još se ne snalaze najbolje, Minić je ocenio da "ako se po jutru dan poznaje, u Crnoj Gori će zavladati pravni mrak, jer se prvo hapsi pa se onda čekaju dokazi".


Istražni sudija Specijalnog odeljenja Višeg suda u Bijelom Polju odredio je prošle sedmice Dušku Šariću pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.


Specijalni tužilac Crne Gore pokrenuo je protiv njega istragu zbog sumnje da je bio član organzovane kriminalne grupe od 53 člana sa prostora bivše Jugoslavije i Italije, koja se sumnjiči za rasturanje kokaina na teritoriji Italije.


Duško Šarić je na saslušanju kod specijalnog tužioca negirao sve optužbe koje ga dovode u vezu sa trgovinom narkoticima na teritoriji Italije, ali se nije detaljno branio jer krivičnom prijavom nije precizirano koje mu se radnje izvršenja stavljaju na teret.


Njegovog starijeg brata Darka traži srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i optužuje kao organizatora grupe koja je pokušala da prošvercuje više od dve i po tone kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, kao i grupe koja je za njegov račun "prala" novac koji je stekao kriminalnim delatnostima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online