Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.11.2010.
22:49
Večernji list A

Maloletnu ćerku prodavala kao seks-robinju

Hrvatska policija uhapsila je državljanku BiH (39) koja je pokušala da 31-godišnjem Z. M. iz Šibenika proda svoju maloletnu ćerku za 20.000 evra, kako bi je on seksualno iskorištavao, saopšteno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Rodbina devojčice odbacila tvrdnje da je Z. M. nameravao da je kupi
  

"Policija osnovano sumnja da su Šibenčanin Z. M. i osumnjičena 39-godišnjakinja počinili krivično delo trgovine ljudima i ropstvo u pokušaju. Osumnjičena je, nakon dva neuspela pokušaja prodaje svoje maloletne kćeri, dogovorila prodaju sa osumnjičenim 31-godišnjakom za 20.000 evra. Šibenčanin je devojčicu nameravao da seksualno iskorištava. 'Posao' nije obavljen jer je policija otkrila nameru osumnjičenih", ističe Ivica Kostanić, načelnik šibenske policije.

Rodbina: Hteo da joj pomogne i plati školovanje


Na deponiji Bikarac rodbina 14-godišnje devojčice je odbacila tvrdnje da je 31-godišnji Šibenčanin Z.M. nameravao da je kupi. Energično su opovrgavali tvrdnje da je on s njom mogao da ima bilo kakve nečasne ili nepoštene namere. Rođak devojčice Miro J. izričito tvrdi da je Z. M. zapravo hteo da je spasi od života u tako teškim uslovima na smetlištu. Hteo je, tvrde, da je odvede sa deponije, omogući joj školovanje, a kasnije da je zaposli u svom preduzeću koje se bavi uslugama prevoza (kamioni, taxiboat...). Z. M. je dugo bio u ljubavnoj vezi sa starijom sestrom, zbog čega je i hteo da pomogne njenoj mlađoj sestri i pruži joj bolji život, ističu komšije i rodbina sestara sa Bikarca...

Majka koja je htela da proda svoju ćerku i njen mogući kupac privedeni su istražnom sudiji Županijskog suda u Šibeniku, a ćerki je, kažu u policiji, pružena pomoć u skladu sa programom zaštite žrtava trgovanja ljudima.

U policiji se saznaje da je 39-godišnjakinja iz BiH sa svojim 55-godišnjim ocem, britanskim državljaninom, u aprilu ove godine u BiH prevarila i namamila 23-godišnju državljanku Srbije nudeći joj posao u Hrvatskoj. Majci nesrećne devojke iz Srbije su platili 2.000 evra.

"Državljanka BiH je sa svojim 55-godišnjim ocem, britanskim državljaninom, osumnjičena za krivično delo trgovine ljudima i ropstvo na štetu 23-godišnje srbijanske državljanke. Naveli su je da izvadi i koristi falsifikovane isprave Bosne i Hercegovine da bi ušla u Hrvatsku. Doveli su je u Šibenik, oduzeli joj isprave i prisiljavali je na rad. Za njih je po deset sati dnevno skupljala sekundarne sirovine i obavljala kućne poslove, a rad joj nikad nije plaćen", objašnjava Kostanić.

Državljanka Srbije je takođe zbrinuta, a policija navodi da joj je za sada nedostupan spomenuti 55-godišnjak (takođe krivično prijavljen za trgovinu ljudima i ropstvo), deda maloletnice koju su nameravali da prodaju u seksualno roblje.

Kako se nezvanično saznaje, svi osumnjičeni i dve žrtve su pripadnici romske populacije, osim 31-godišnjeg Z. M. koji je navodno bio u ljubavnoj vezi sa sestrom maloletnice koju je hteo da kupi. Na kupovinu mlađe sestre odlučio se, kako se saznaje, jer starija sestra nije htela da se uda za njega.

Majka monstrum je sa porodicom živela u improvizovanim kućicama na Bikarcu, najvećoj regionalnoj deponiji kod Šibenika
 

Istražni sudija je majci i Z. M. odredio je pritvor od mesec dana.

Inače, 39-godišnjakinja i njena porodica su živeli u improviziranim kućicama na Bikarcu, najvećoj regionalnoj deponiji, udaljenom 15-ak kilometara istočno od Šibenika.

Tu su se, tradicionalno, bavili skupljanjem otpada iz kojeg su izdvajali metale i prodavali ih kao sekundarne sirovine.

Prema dostupnim informacijama, prodaju svoje mlađe sestre sprečila je upravo starija devojka koja je majčinu zamisao prijavila policiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online