Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 07.11.2010.
04:44
Srna A

Slučaj "genocid": Izgubiće i Hrvatska i Srbija

Hrvatski advokat Anto Nobilo ocenio je da tužba Hrvatske za genocid protiv Srbije i kontratužba Srbije nisu pravno osnovane, pa ni jedna ni druga strana neće uspeti da dokažu svoja stanovišta na sudu.

Anto Nobilo ne veruje da će Hrvati i Srbi nešto postići tužbom i kontratužbom za genocid
 

"Hrvatska tužba za genocid je suviše često korišćena u političke svrhe radi dobijanja popularnosti sadašnje vlade, tako da je ovoj vladi teško da donese odluku o njenom povlačenju", rekao je Nobilo i dodao da to da li će tužbe biti povučene zavisi od političke volje i hrvatske i srpske vlade.

Ratni zločini u Hrvatskoj ostavljeni po strani

Govoreći o procesuiranju odgovornih za ratne zločine nad Srbima u Hrvatskoj, Nobilo je rekao da je to pitanje trenutno ostavljeno po strani i da je u Hrvatskoj sada pravosuđe usmereno maksimalno ka borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"U haškim presudama, pa čak i u činjeničnom opisu krivičnih dela, imamo niz osoba koje su apostrofirane kao osnovano sumnjive da su počinile teška krivična dela. Samo nekima se sudi u Hagu, dok svi ostali žive mirno u Hrvatskoj i nikakvog krivičnog postupka prema njima nema", rekao je Nobilo za "Nezavisne novine".

On je istakao da je potrebno animirati javnost i političare da bi se pravosuđe pokrenulo, što govori da tranzicija unutar hrvatskog pravosuđa nije do kraja dovršena.

Nobilo: "Branio bih i Ratka Mladića"

Na pitanje da li bi pristao da brani klijente koji mu nisu bili po volji, konkretno bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, Nobilo je rekao da prema kodeksu advokatske etike ne može birati klijente prema simpatičnosti.

"S tim u vezi, načelno, branio bih svakoga, pa i Ratka Mladića. Međutim, kako sam 10 godina proveo u Hagu braneći Tihomira Blaškića, više nisam spreman putovati van Hrvatske i živeti u Holandiji, a u profesionalnom smislu izbegavam da branim optuženike za ratne zločine, jer sam se 10 godina bavio samo ratnim zločinima i teško bi me bilo nagovoriti da se opet vratim na tu staru temu", naglasio je Nobilo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.11.2010. 05:56
Hrvatska ce da bude optuzena za GENOCID nad preko 500,000 nevino ubijenih Srba u njihovim zloglasnim logorima tipa Jasenovac..itd Nemacki generali su pisali o bestijalnostima i zgrazavali su se nad onim sto su videli. Jedan nemacki general je izjavio da vecih monstruma od kurvata nije vidio! Hrvatska ce takodje morati da vrati otetu Srpsku zemlju i kuce jer sigurno nece moci uci u EU dok to ne rascisti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online