Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 30.10.2010.
17:08 >> 18:25h
Večernji list A

"Zaklinjem se da ću paliti srpske..."

"Zaklinjem se Bogom svemogućim i svime svetim da ću zapaliti svaki primerak srpskog nedeljnika i braniti narod od njihovih laži", izgovorila je šačica članova Autohtone Hrvatske stranke prava, koji su danas ispred sedišta Srpskog narodnog veća u centru Zagreba zapalili jugoslovensku zastavu.

Paljenje jugoslovenske zastave ispred sedišta redakcije srpskog nedeljnika u sred Zagreba
 


Ogorčeni što nedeljnik "Novosti" nije zabranjen i što se i dalje finansira iz državnog budžeta, pedesetak demonstranata se okupilo ispred prostorija Srpskog narodnog veća, odnosno redakcije "Novosti" u Gajevoj 7, gde su zapalili jugoslovensku zastavu.

''Protestujemo zbog vređanja Domovinskog rata jer ovi gore stvaraju projekat obnove 'velike Srbije', obnove Jugoslavije. Od Vlade tražimo da prestane da sa 12 miliona kuna (1,64 miliona evra) finansira 'Novosti' i da zabrani taj srpski nedeljnik'', rekao je Dražen Keleminec, predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava.

Keleminec je naglasio i da Srbi u Hrvatskoj "imaju veća prava od Hrvata", među kojima "i pravo na govor mržnje i vređanje rata i hrvatskih branitelja".


"SNV i Novosti se finansiraju sa 1,64 miliona evra, podižu se četnički spomenici u pomen na četnički ustanak 1941. u Srbu, a branioci s malim penzijama gladuju", rekao je Keleminec i dodao da Hrvatsku ne vodi Hrvatska demokratska zajednica nego SNV i Samostalna demokratska srpska stranka.


Nedavnu smenu urednika "Novosti" Radeta Dragojevića novim urednikom Ivicom Đikićem, Keleminec je nazvao farsom nakon koje će se nastaviti ista antihrvatska politika i pozvao na ukidanje "Novosti" i prestanak finansiranja SNV.


"Onima koji su u ratu na četničkoj strani ratovali protiv Hrvatske i posle se vratili, obnavljaju kuće, daju stanovi i isplaćuju penzije", rekao je vođa Autohtone HSP.


Keleminec je dodao da je i Evropska unija uputila ultimatum Hrvatskoj da mora da vrati i zbrine sve Srbe, od stanova do penzija, umesto da ih natera da plate ratnu odštetu Hrvatskoj koja se obnovila sama bez tuđe pomoći.


Rekavši da "Jovica Josipović (predsednik Hrvatske) poziva (predsednika Srbije) Borisa Tadića i (predsednika SDSS) Vojislava Stanimirovića na Ovčaru", Keleminec je rekao da "pravaši ne žele da se žrtvama klanjaju oni koji su ih pobili".
 

Zajedno sa pripadnicima Hrvatskog nacionalnog fronta, Keleminec je ispred ulaza u zgradu SNV-a zapalio jugoslovensku zastavu.

''To je poruka i Tadiću i Josipoviću, i Pupovcu i svim izdajnicima na čelu sa Stjepanom Mesićem da Jugoslavije više nikada neće biti'', poručili su demonstranti.

Pre paljenja zastave okupljeni su položili zakletvu: ''Zaklinjem se Bogom svemogućim i svime svetim da ću zapaliti svaki primerak srpskog nedeljnika i braniti narod od njihovih laži''.

Podsećanja radi, prošle nedelje Keleminec i njegove pristalice zapalili su primerak nedeljnika "Novosti", međutim pogrešili su adresu redakcije.

Oni su poručili da neće odustati sve dok srpski nedeljnik ne bude zabranjen, piše "Večernji list".

Subota 30.10.2010. 17:40
Само ви палите ту Југословенску заставу, потпуно вас подржавам, 90% Срба ту заставу никад није ни признало за своју заставу, моја фамилија је никад није признала, али ће зато у Загребу да се виоре српске и четничке заставе а не та ваша лажна "шаховница". Велике Србије ће бити, и то нико не може да спори, у то може свако да буде сигуран, само се чека прави тренутак.
Subota 30.10.2010. 17:29
Kamo srece da uzmete novine i procitate koju rec, jadnici ustaski!!!
Subota 30.10.2010. 17:39
Zaklinju se Bogom da ce paliti novine, hahhaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online