Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 26.10.2010.
11:52
Vestionline A

Specijalci ubili bombaša u Splitu

Posle pregovora koji su trajali celu noć, hrvatski specijalci jutros su upucali 43-godišnjeg Ivicu Grgića, koji je od ponedeljka posle podne naoružan bombama zauzeo autocisternu na benzinskoj pumpi Meterize u predgrađu Solina i pretio da će bombe aktivirati.

Drama je trajala od ponedeljka oko 15:30 časova kada je ovaj bivši branitelj iz Vranjica zaposeo cisternu, do 7:30 jutros kada je sa nje bacio dve bombe, od kojih jedna nije eksplodirala.


Kako prenosi Indeks.hr, jedan geler ranio je specijalca u ruku, a kada se spremao da baci treću bombu, specijalci su otvorili vatru i upucali Grgića sa bombom u ruci.

Policija se nadala da će Grgić klonuti i zaspati, ali to ipak nisu dočekali. Grgić sve do svoje smrti, punih 16 sati nije ni jeo, ni pio, ni išao na nuždu. Policija je u njegovom automobilu pronašla još eksploziva i municije.


Indeks.hr prenosi da je Grgić patio od postraumatskog sindroma, da mu je zdravstveno stanje bilo ozbiljno i da je poslednje vreme nekoliko puta tražio lekarsku pomoć. Problem mu je bio nerešen status branitelja kao i nerešeno pitanje invalidnine, a ostao je i bez posla.


Nije imao ženu, ni decu, roditelji su mu umrli, a od porodice ima samo brata, koji boluje od epilepsije. Grgić je nešto malo pre zauzimanja benzinske stanice nazvao policiju i najavio im svoje namere.


Jedan od najvećih problema u pregovaranju bio je što Grgić zapravo nije tražio ništa, već je samo želeo da skrene pažnju javnosti na svoj slučaj. Na benzinsku su doveli i sveštenika, ali ni to nije pomoglo.

Utorak 26.10.2010. 12:42
@maradona...kod nas su zbog pedera sevale pesnice, a kod vas?....ti mora da si bio barjakar gey populacije koju ste docekali rasirenih ruku i nogu...u stvari cela NDH je jedna velika parada "ponosa"...
Utorak 26.10.2010. 12:37
...ko seje ZLO ne moze da pozanje DOBRO....
Utorak 26.10.2010. 13:19
@maradona...vidi se kolika vam je demokraCija ...sa nama se muce k'o siledzija sa zrtvom koja se otima, a vi ih vucete za rukav i trazite jos...uzivanje brate...toliko su vas lubrifikovali da im samo klize u hrvatskoj guzi....p.s. mozda ste ustase osvojili za kratko teritorije srpske ali narod niste pokorili...klali jeste ali nas niste unistili, A ONO STO NAS NE UBIJE SAMO NAS OJACA...da imas malo sive mase pokrio bi se usima, ovako razmisljas samo buljom koju navodi EU ORGAN....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online