Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.10.2010.
18:27 >> 18:44h
Srna A

Srbi: Ganić laže, iz Sarajeva smo bežali

Senatori Republike Srpske (RS) i nekadašnji stanovnici Sarajeva odbacili su kao lažne navode člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića da su sarajevski Srbi napuštali grad iz ekonomskih razloga i posvedočili da su Srbi odlazili jer se nisu osećali bezbedno.

Miroslav Mikeš

Senator RS Miroslav Mikeš smatra da izjava člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića da su sarajevski Srbi napuštali grad i ostavljali imovinu iz ekonomskih razloga ne može imati nikakvog uticaja s obzirom na njegovu isfrustriranost i neobjektivnost.

"Ganićeva izjava da je 200.000 Srba izašlo iz Sarajeva zbog ekonomskih razloga je takav nonsens da ga zaista ne treba komentarisati", rekao je Mikeš i zapitao zašto Ganić ne kaže da su iz Banjaluke Bošnjaci to isto radili iz ekonomskih razloga. Mikeš dodaje da bi na to pitanje Ganić verovatno odgovorio da su Bošnjaci iz Banjaluke otišli iz političkih razloga. 

Senator RS i srpski akademik Milorad Ekmečić, kojeg su početkom rata u Sarajevu uhapsile Zelene beretke i njega i porodicu držale ga u pritvoru, poručio je Ganiću "da laže na drugi način i nekim drugim ljudima".

"Premlatili su me, pa sam morao otići ilegalno sa porodicom u Beograd, gde sam operisan. Posle operacije sam mesec dana morao sam da ležim, jer su lekari konstatovali oštećenje moždane opne", naveo je Ekmečić u izjavi Srni.

Srbija spasavala i muslimane

 

Komentarišući Ganićevu izjavu da je Srbija pretnja regionalnoj stabilnosti, Lukić je rekao "da je Ganić bio pošten onda bi rekao da je Srbija jedina spasavala ne samo Srbe nego i muslimane".
"Odvezao sam kolima više muslimana i poslao ih u konvoj za Beograd i niko ih u Srbiji nije dirao", rekao je Lukić. On je poručio Ganiću da iznese podatak koliko je Muslimana izašlo u konvoju preko Ilidže.

Nekadašnji predsednik Vlade RS Vladimir Lukić, koji je do rata u Sarajevu živeo 37 godina, rekao je da nije iznenađen Ganićevom izjavom, jer je on poznat po neistinama koje iznosi u javnost.

"U ratu Srbi nisu mogli da izađu iz Sarajeva, jer je odluka Alije Izetbegovića i Ejupa Ganića bila da Srbi ne mogu izaći iz grada", rekao je Lukić. Prema njegovim rečima, posle onoga što im se desilo u Sarajevu, Srbi nisu imali poverenje u takvu vlast i zato su radili na tome da imovinu sami zamene ili prodaju.

Lukić je naglasio da Ganić govori neistinu, jer se za stan, u to doba prodat u Sarajevu, nisu mogla kupiti ni dva stana u Banjaluci, gde su bili mnogo skuplji, dok je stan u Beogradu koštao više nego i u Banjaluci i u Sarajevu.


Jedan od članova porodice Divčić, rođen u Sarajevu gde su živeli i njegovi pradedovi, rekao je Srni da je na Kovačićima u blizini zgrade OHR-a posle mnogo godina za 105.000 KM prodao kuću površine 150 kvadrata koja je imala i baštu i dve garaže.

"Za novac od prodaje tolike kuće u Beogradu sam mogao da kupim samo stan od 28 metara kvadratnih", rekao je Divčić.

Jedan od članova porodice Koprivica rekao je da je imao stan na Čengić Vili veličine 54 kvadrat i pre četiri godine ga je prodao za 25.000 KM. "Za te pare u Beogradu sam mogao da kupim dva stana od 6,5 metara kvadratnih", prokomentarisao je Koprivica.

Ganić je uoči jučerašnje sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", na kojoj je bio uvodničar, rekao da su Srbi iz Sarajeva neposredno posle rata, kao i sada, odlazili "iz ekonomskih razloga i zbog trgovine, odnosno zbog toga što su za jedan stan u Sarajevu mogli da kupe dva - po jedan u Beogradu i Banjaluci"

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.10.2010. 18:44
Naravno da laže znamo mi to jako dobro- svi šiptari lažu ko psi, pa zašto bi ovo govance Ganići bilo drugačije! On misli da su svi Srbi koji su živeli u Sarajevu pomrli i da se niko više ničeg ne seća. E pa malo si zajebao šiptarčiću, za sve ćete morati da odgovarate. I da vratite sve srpske stanove u Sarajevu koje ste okupirali. U stvari, da vratite celo Sarajevo koje ste nam okupirali i da se selite u tri materine! Đubre jedno balističko bezobrazno. O da li postoje ljudi koji manje obraza imaju od ovih balističkih đubretara. Ma nisu to ni ljudi, nego istorijsko smeće, ono najsmrdljivije! Greška vremena i prostora! Fuj!!!
Ponedeljak 18.10.2010. 19:56
Nemogu da vjerujem da se ovaj mladi mulac koji se rodio prije 17-18 godina neskida sa komentara.Vidim kljuca krv,sta mislis da se prijavis kao dobrovoljac u Pakistanu oni su ludi za takvim glupim usijanim glavama.Uvredljivo je da takav balavac prica o stvarima koje su se desile mozda i prije nego sto se rodio.Zato mulac zamolio bih te da se posvetis stvarima sto prilice mulcu u tim godinama kao sto si ti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online