Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.10.2010.
21:15
Tanjug A

Nije ovo prvi put da Sanader ruši vladu!?

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je da je zahtev bivšeg premijera i lidera HDZ-a Ive Sanadera za aktiviranje poslaničkog mandata u Saboru, "već viđen pokušaj rušenja vlade".

Zahtev bivšeg premijera i lidera HDZ-a Ive Sanadera za aktiviranje poslaničkog mandata u Saboru, "već viđen pokušaj rušenja vlade"
 

Podsetivši na pokušaj Sanaderovog stranačkog puča, 3. januara ove godine, ona je rekla da on pokušava da ruši vladu koalicije s HDZ-om na čelu, i dodala da se to odnosi i na izjave o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom koje je bivši premijer pre dva dana davao pred istražnom komisijom Sabora.

Predsednik Sabora Luka Bebić, koga mnogi vide kao Sanaderovog čoveka u HDZ-u, izjavio je da je uvek podržavao program HDZ-a, većinsku koaliciju, kao i predsednicu stranke Jadranku Kosor i vodstvo stranke u vezi sa sprovođenjem programa.


On je rekao da ne vidi mogućnosti da se u tom smislu dogodi bilo šta šta bi narušilo, ili pokolebalo, koaliciju koja bi trebalo da bude na vlasti još godinu dana, do jeseni 2011. kad bi trebalo da budu održani redovni izbori.

Kosorova je indirektno ocenila i da su prilikom ispitivanja Sanader i članovi komisije iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) bili usklađeni.


Ponašanje SDP-a ona je ocenila kao reakciju na program privrednog oporavka koji, prema njenim rečima, pokazuje sve bolje rezultate kada je reč o povećanju izvoza, "čega se mnogi boje".


Kosorova je rekla da se potezima Sanadera i SDP-a ide na zaustavljanje programa privrednog oporavka i da bi to značilo definitivno zaustavljanje evropskog puta Hrvatske i prekid pregovora, optuživši opoziciju i Sanadera da zaustavljaju razvoj zemlje.


Premijerka je kazala da bi svi trebalo da razmisle ko nije glasao za izbor državnog tužioca Mladena Bajića kojeg je njena vlada predložila i ko svaki dan napada ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka i vladu u celini.


"SDP ne želi da ima nikakve kontakte i dogovore ni sa Sanaderom ni sa HDZ-om", rekao je lider te stranke Zoran Milanović, reagujući na zahtev za aktiviranje mandata i nagađanja da li Sanader s nekim poslanicima HDZ-a, zajedno sa SDP-om, rušiti vladu.
On je naveo da je pravo Sanadera da se vrati u Sabor, ali je istakao da bi u SDP-u bili najsrećniji da ga nema u parlamentu.


Vlada Jadranke Kosor iscrpila je svoje potencijale, ako ih je ikada imala, rekao je Milanović i dodao da je zemlja talac unutrašnjih sukoba u HDZ-u i da to mora prestati.
Milanović je najavio da će SDP u Saboru tražiti glasanje o nepoverenju vladi i da je bitno kako će se postaviti HDZ-ovi koalicioni partneri - Hrvatska seljačka stranka i manjine.  "Mislim da je najbolje da ova vlada odstupi i to odmah", rekao je Milanović.


Mandatna komisija trebalo bi da naredne srede odlučuje o Sanaderovom zahtevu.

Četvrtak 14.10.2010. 22:05
Kad pogledam Hilari i Eštonovu, ova Kosorova mi nekako prijatna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online