Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.10.2009.
10:22
Tanjug A

Direktor HRT - a vređao novinarku

Generalni direktor Hrvatske radio televizije (HRT) Vanja Sutlić pred grupom novinara i urednika vređao je novinarku Ivanu Dragičević-Veličković, nazivajući je "četničkom kurvetinom".

Hrvatski portal ’’Indeks.hr’’ je u preneo da je Sutlić posredstvom portparola HRT u međuvremenu demantovao da je bilo koga vređao po nacionalnoj osnovi.

Prema rečima urednica Maje Sever i Lele Knežević, u februaru prošle godine one su u emisiji u kojoj su prikupljana sredstva za porodilište u Zagrebu htele da ugoste i Ivanu Dragičević-Veličković koja se nekoliko meseci ranije tamo i porodila.

Sutlić je zatražio da se Ivana ne intervjuiše, ali se Severova oglušila o taj zahtev i razgovarala s njom, da bi joj dan kasnije Sutlić rekao: "Ko ti je dozvolio da intervjušeš tu četničku kurvetinu?"

Priču je, pored Kneževićeve, potvrdilo još dvoje novinara HRT-a, a na pitanje novinara ’’Indeks.hr’’ zašto ranije nisu govorili o tome, Severova je odgovorila da je Ivana tada, pored toga što se porodila, bila iscrpljena tromesečnom istragom nad njom zbog internog pisma kojim je tražila da se ispita slučaj urednice Dijane Čuljak i odgovori na pitanje da li HRT - om vlada mafija.

Incident je potvrdila i novinarka Sanja Mikleušević, rekavši da je bila šokirana nivoom razgovora i kao član Hrvatskog novinarskog društva i kao žena, a to je učinio i novinar Robert Zuber.

Kneževićeva ističe da to nije jedini takav incident Sutlića koji je njoj i Mikleušićevoj pretio da će im poništiti službeni put u Beograd zbog gostovanja na srpskoj TV B92 koju je on nazvao B20.

Greh Dragičević-Veličković je što je udata za Srbina, piše ''Indeks.hr'' i dodaje da je logično što se Sutlić izvinio gradonačelniku Splita Željku Kerumu, koji je rekao da ne želi Srbina u svojoj familiji, opravdavši to navodnim primitivnim pitanjem voditelja Aleksandra Stankovića.

U nedelju uveče ’’Indeks.hr’’ objavio je i saopštenje portparola Janoša Remera da je tekst o Sutlićevom vređanju na Indeks.hr "notorna laž, očito smišljena radi diskreditacije Sutlića".

Sutlić ne veruje svojim urednicima i novinarima da je koristio izraz "kurvetina četnička" za svoju novinarku, a, prema rečima Remera, teza je iskonstruisana.

On je novinare koji su potvrdili priču o vređanju novinarke Dragičević- Veličković optužio za ostvarivanje mračnih ciljeva i najavio da će Sutlić pokrenuti odgovarajući sudski postupak protiv štete koja mu je naneta takvim lažima.

Remer je rekao da je Sutlićeva sestra udata u Beograd i da je s njom u dobrim odnosima, pitanjući se da li bi bilo ko očekivao da takvom izjavom uvredi i svoju najbližu familiju.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online