Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.10.2010.
22:16
24 sata hr A

Strava u Hrvatskoj: Otrovnim koktelima ubijali prijatelje!

Pretpostavlja se da je bračni par iz Siska, Gordana Laktašić i Dragomir Pavlović, ubio najmanje tri osobe. Otkriveni su nakon što su se hvalili da su jednom čoveku dali smrtonosni koktel čiji se trag vrlo teško otkriva, jer se iz tela izlučuje za 48 sati.

Uhapšeni stavljali u koktele lekove za šizofreniju

Nakon dojave policija je obavila dve ekshumacije koje si bile deo jedinstvene policijske istrage, a povezuje ih, osim Siska u kojem su obje ekshumirane osobe živele, sumnja da su umrli od istih ruku, na isti način - trovanjem.

Desetog septembra uhapšena je Gordana Laktašić (31) iz Siska, a deset dana pre, zbog drugog kaznenog dela, njen suprug Dragomir Pavlović zvani Pajo (36). Oni su osumnjičeni za teško ubistvo trovanjem svoje poznanice i prijateljice Jadranke Podgoršek.

Kako sada stvari stoje, njihova prijava biće podebljana čim se obrade svi dokazi i zbog ubistva trovanjem prof. Zaimovića, a ima indicija da time neće biti okončan trag zlodela ovog para trovača.

Toksikološki nalazi uzoraka tkiva umrle Jadranke Podgoršek stigli su u sisačku policiju početkom septembra i potvrdili su sumnju - gospođa Podgoršek nije umrla prirodnom smrću, nego je surovo ubijena. Popila je smrtonosni koktel koji su joj dali njeni prijatelji. Kako je otkriveno, u čaši alkohola koju su pružili nesretnoj Jadranki njeni prijatelji Gordana i Dragomir rastopili su najmanje sedam tableta leka protiv šizofrenije.

Ta kombinacija ne samo da je vrlo opasna, jer u 95 posto slučajeva izaziva smrt, nego se njeni tragovi vrlo teško otkrivaju. Iz živog tkiva lek se izluči za maksimalno 48 sati, a iz mrtvog, na sreću istražioca, trebalo je duže. Telo Damira Zaimovića ekshumirano je mesec dana posle smrti. Rezultati toksikološke analize još nisu stigli.

Ali, tu priči nije kraj. "Jutarnji list" piše kako postoje osnovane sumnje da postoji još najmanje jedna osoba koja je popila smrtonosni koktel.

Jedan Siščanin koji je često bio na druženjima ekipe sa Laktašićkom, Pavlovićem, Jadrankom Podgoršek, prof. Zaimovićem, ispričao je da je s njima često bio i pio jedan muškarac iz BiH koji nije imao u Hrvatskoj stalno prebivalište.

"On je dolazio, odlazio i onda je odjednom prestao da dolazi. Više ga nema. Čuo sam da su i njemu dali svoj koktel, hvalili su se tim", tvrdi taj svedok.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online