Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.09.2010.
22:14
Srna A

Dodik: Nema Srba bez RS

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras, na predizbornoj tribini u Palama, da srpskom narodu u BiH nema života bez RS.

Poštuje odluke EU: Milorad Dodik
 

Dodik je naglasio da je danas sloboda Bošnjaka i Hrvata u RS veća nego Srba u Sarajevu. "Nema života ni Srbima u Federaciji BiH bez RS, zato smo i tamo najjači", istakao je Dodik i ponovio da je RS trajna, a BiH dok mora.


On je obećao da će se kao predsednik RS zalagati za dalje jačanje RS i vraćanje otetih joj nadležnosti. "Za nas ne postoje ustavne promene dok je OHR ovde", poručio je Dodik dodavši da će to preneti i američkom državnom sekretaru Hilari Klinton, čija se poseta BiH očekuje u septembru.

Podsetivši da je predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić otišao u Njujork na zasedanje UN bez usaglašene platforme Predsedništva, Dodik je ponovio da Silajdžić time bitno skraćuje vek BiH.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić istakao je da su predstavnici ove stranke u institucijama BiH u poslednje četiri godine učinili sve za RS, a ništa protiv BiH.

"Bez prenosa nadležnosti zaključen je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, BiH je postala nestalna članica Saveta bezbednosti UN i ispunila uslove za liberalizaciju viznog režima", naglasio je Špirić.


Najbolje da Incko ode

 

Dodik izjavio je danas da neće učestvovati u razgovorima o ustavnim promenama sve dok u BiH postoji Kancelarija visokog predstavnika (OHR), odnosno dok je zemlja pod protektoratom.


"Mi nismo zainteresovani za ustavne promene i u njima nećemo učestvovati, taman da razgovore o tome vodi državni sekretar SAD Hilari Klinton", rekao je Dodik u Istočnom Sarajevu.


On je naveo da OHR treba da ode iz BiH, dodajući da je Evropska unija iznela jasan stav da BiH ne može ići dalje prema Uniji dok je god ta međunarodna institucija prisutna u BiH.


"Mi nećemo da učestvujemo u bilo kakvim evropskim reformama, dok je OHR ovde. Iz EU nas nisu obavestili da su promenili stav u vezi sa tim i sada ovi u OHR-u sebi traže novi posao i izmišljaju razne stvari", naglasio je Dodik.


"Želimo da izgradimo još jedan fakultet na Palama, sportsku dvoranu za Osnovnu školu 'Srbija' i još mnogo toga... Nama ne treba ničija pomoć, nama je najveća pomoć da (visoki predstavnik Valentin) Incko ode", istakao je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online