Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.08.2010.
20:34
Srna A

Vehabije ekshumirale žrtve iz Perućca!

Predsedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović angažovao je pripadnike vehabijskog pokreta na ekshumaciji žrtava u regionu jezera Perućac kod Višegrada, saznaje Srna iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH.


 

"Pripadnici vehabijskog pokreta juče su sakupljali posmrtne ostatke i odeću žrtava proteklog rata. Ono što je građane Višegrada uznemirilo je činjenica da je Mašović kao predstavnik Instituta za nestala lica BiH prihvatio da vehabije kao dobrovoljci traže posmrtne ostatke", rekao je Srnin izvor.


Bilo je najavljeno da će predstavnici Instituta koji vrše ekshumacije u Perućcu pronaći oko 100 posmrtnih ostataka, a prema saznanjima Srne, predstavnici Međunarodne komisije za nestala lica konstatovali su nakon sastavljanja tela da su pronađene četiri žrtve.

Ćurguz: Provokacije Mašovića


Pojavljivanje pripadnika vehabijskog pokreta na ekshumaciji u Perućcu predstavlja samo još jednu u nizu povokacija Amora Mašovića, izjavio je Srni predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz.


"Jučerašnje prisustvo pripadnika vehabijskog pokreta na ekshumaciji u Perućcu je pokušaj Mašovića da dodatno uvredi srpski narod u vezi sa dešavanjima u proteklom građanskom i verskom ratu u BiH. Ne čude me takvi postupci Mašovića, jer je svima poznato šta mu je krajnji cilj, ali me čudi naše ponašanje u odnosu na to", rekao je Ćurguz.


Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da Boračka organizacija RS uzvrati na to ponašanje Mašovića na isti način na koji to čini i predsedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH - "đonom na dostojanstvo i čast srpskog naroda".


"Ne želim osporiti pravo da se pripadnici vehabijskog pokreta stave u funkciju traženja nestalih, ali je očigledno da je cilj njihovog pojavljivanja provokacija jer je reč o najradikalnijem delu bošnjačkog naroda. Njihovo pojavljivanje na toj lokaciji je u funkciji provokacije i traženja reakcije iz Srpske", smatra Ćurguz.


On je napomenuo da će Boračka organizacija RS propratiti aktivnosti ekhumacije do kraja i pobrinuti se za to da bude sprečena njihova zloupotreba u dnevnopolitičke svrhe.


"Neopohodno je da se na civilizovan način izvrši DNK analiza i tako utvrdi o čijim žrtvama je reč", dodao je Ćurguz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online