Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.08.2010.
02:07
pressonline.com A

Olja Karleuša privedena u Hrvatskoj!

Srpskoj folkerki prekinut nastup u Novom Vinodolskom jer nije imala radnu dozvolu! Posle informativnog razgovora, policija je Olji oduzela pasoš na tri dana! Vidno potresena, pevačica se tek u ponedeljak veče vratila u Beograd!

Olja Karleuša
 

Folk pevačica Olja Karleuša privedena je u petak uveče u hrvatskom mestu Novi Vinodolski jer nije imala radnu dozvolu za nastup! Kako Press saznaje, atraktivnoj folkerki policija je oduzela pasoš, posle čega je privedena na informativni razgovor u tamošnju stanicu policije. Karleuši je pasoš vraćen tek u ponedeljak oko podneva, kada je krenula za Beograd.

- Olja je u petak oko 23 sata otpočela nastup u jednom od klubova u Vinodolskom, da bi samo posle 15 minuta došla inspekcija i zatražila radnu dozvolu, koju ona nije posedovala! Policajci koji su bili u pratnji inspekcije odmah su je odveli u stanicu, gde su joj posle kraćeg informativnog razgovora uzeli pasoš. Kako procedura nalaže, njen pasoš je zadržan na proveri, a pevačica je smeštena u svoj hotel. Da nesreća bude veća, Olja je ostala i bez honorara jer bez radne dozvole nije mogla da završi započeti nastup. Ova situacija vidno je uznemirila našu pevačicu, koja nije bil raspoložena da komentariše ovu situaciju.

- Ne dilujem ja drogu da bi me privodili kao kriminalca. Uzeli su mi pasoš u petak i pošto je bio vikend došla sam u policiju u ponedeljak da ga podignem. Ne mogu da verujem da me u ovoj neprijatnoj situaciji zovete za izjavu dok sam van zemlje. Moj profesionalizam nalaže da sačekam da se sve završi pa da tek onda dam izjavu, a vaša je slobodna volja da pišete šta hoćete - rekla je za "Pres" Olja Karleuša, koja je tek sinoć doputovala u Beograd.

Inače, ovo nije jedini slučaj da naši estradni umetnici imaju problema sa radnim dozvolama u Hrvatskoj. Poznati estradni menadžer Raka Marić kaže da su Hrvati vrlo rigorozni po tom pitanju i da često traže dlaku u jajetu! Za takve neprijatne situacije i otkazane nastupe, Marić krivi kolege menadžere.

Kakvi smo mi - Hrvatima u Srbiji ne treba dozvola

- Kod nas u Srbiji stranim pevačima nije potrebna radna dozvola već samo ugovor koji mi sklapamo sa njima, tako smo dovodili i Severinu, "Reginu" i "Rolingstonse". U Hrvatskoj je ta procedura komplikovanija i menadžeri moraju da podnesu zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske za dobijanje dozvole. Ukoliko pevač ne poseduje taj papir, snosi posledice prekida nastupa, oduzimanja pasoša i verovatno nekih novčanih kazni. To najčešće budu propusti menadžera jer se dozvole za neke zemlje čekaju i duže vreme. Recimo, za Australiju se čeka dva meseca - kaže za Press Raka Marić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online