Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.02.2019.
14:11
blic.rs, Vestionline A

Bio je dobar i uzoran učenik, a onda je uzeo sekiru

Petnaestogodišnji učenik devetog razreda Osnovne škole "Ivo Andrić" u Kulašima kod Prnjavora, koji je sekirom pokušao ubiti školskog domara Milanka Pančića (58), iskazivao je tokom ispitivanja ubilačke namere i nije pokazao ni trunku kajanja.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maloletnik je nakon napada hospitalizovan na Psihijatrijskoj klinici u Banjaluci, prenosi Avaz.

Izvor blizak istrazi kaže da je dečak u razgovorima sa socijalnim radnicima i policijom tvrdio da se zbog napada dobro oseća.

-Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem… Govorio je da se dobro oseća zbog toga i pričao svašta. Govorio je da je duže vreme planirao nekoga ubiti, a čak je spominjao da je razmišljao da napadne svoju baku - kaže dobro upućeni izvor, navodeći da je domar bio nasumična žrtva te da ne postoji nikakav motiv.

Napad se dogodio u sredu oko sedam ujutro.

Domar je u školskoj kotlovnici ložio vatru kad mu se učenik prikrao iza leđa. Potom je dohvatio sekiru i nesrećnog čoveka dva puta udario po glavi.

Domar se pokušao odbraniti te je pobegao, a maloletnik je, noseći okrvavljenu sekiru u rukama, trčao za njim, želeći da ga ponovo udari. Dečak je potom bacio sekiru pored školske ograde i pobegao u prodavnicu u kojoj radi njegova majka S. P.

Radnici škole Pančiću su ukazali pomoć, stavili ga u vozilo i prevezli u Dom zdravlja u Prnjavoru. U tom trenutku još se nije znalo ko je napadač, a maloletnik se u društvu majke vratio u školsko dvorište.

Navodno su ih čak upozoravali da se sklone, jer su se plašili da je "napadač" u blizini.

- Učenik se na to nije osvrtao i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Želio je da se vrati u razred… Čak je komentarisao da će, ukoliko ne bude na nastavi, svi misliti da je on napadač - pojašnjava izvor koji je dobro upućen u slučaj.

On kaže da su radnici škole, u međuvremenu, od domara saznali ime napadača i bili su šokirani.

-Nije mu dozvoljeno da ide na nastavu, već mu je rečeno da sa majkom ode u prodavnicu i da sačekaju policiju, što je učenik i prihvatio – kaže sagovornik Avaza.

Posekotine i lom lobanje

Domar Milanko Pančić hospitalizovan je u Službi za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci. Trenutno je svestan i njegovo stanje je stabilno.

- Pacijent je primljen s višestrukim posekotinama po glavi i frakturom lobanje. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i ostaje na daljem lečenju i praćenju - rekao je dr. Dragoslav Brkić, dežurni lekar.

Direktor škole Željko Rudonjić kaže da su svi šokirani ovim događajem te da niko nije mogao naslutiti da će doći do tako brutalnog napada.

- Taj učenik nije bio nasilan niti je bio problematičan. U početku je bio dobar učenik, a sada je osrednji. Kad ga je uhvatio pubertet, i ocene su počele opadati, ali drugih problema s njim nismo imali - rekao je Rudonjić, navodeći da će škola punim kapacitetima sarađivati s istražnim organima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online