Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.01.2019.
00:55
E. V. A

Ne mogu ni sveće za Davida

Grupa građana Banjaluke predvođenih majkom ubijenog Davida Dragičevića, Suzanom Radanović, zapalila je i u sredu uveče sveće u Sabornoj crkvi Hrista Spasitelja, ali je policija ubrzo rasturila skup, sa obrazloženjem da nije prijavljen.

youtube.com/N1
Bivši muž nestao bez traga: Suzana Radanović pred kordonom

Mediji navode da je petnaestak policajaca stiglo u portu crkve u centru Banjaluke, gde su terali okupljene građane da se raziđu, a u pripravnosti je bila i specijalna policija.

Suzana je novinarima rekla da 283 dana traži istinu i pravdu za svoga sina, a da za njegovog oca Davora još ne zna gde se nalazi. Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo da ne pristaje da pregovara o uslovima predaje Davora Dragičevića, što je MUP-u nudio njegov advokat, preneo je ranije RTRS. Spekulisalo se i da se Davor sklonio u britansku ambasadu u Sarajevu, što je demantovano.

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pušten je u sredu uveče da se brani sa slobode, nakon što je ispitan u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. Tu informaciju je u ime Stanivukovića preneo novinar Slobodan Vasković, koji tvrdi da su Drašku hakovani svi profili na društvenim mrežama.

Stanivuković je uhapšen u utorak zbog učešća na protestu grupe Pravda za Davida 30. decembra, kada je otkazan koncert Harisa Džinovića u Banjaluci.

Stanivuković je najavio i tužbe protiv MUP RS zbog, kako tvrdi, progona, klevete i pokušaja da ga naprave državnim neprijateljem.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je beogradskoj štampi da je grupa Pravda za Davida zloupotrebila protest koji su im državni organi odobrili 30. decembra, "a da su sada nestali oni koji bi trebalo da zbog toga snose određene posledice".

- Neki od njih su organizovali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih učesnika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju da preuzmu vlast - rekao je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, oni su nakon 30. decembra bili suočeni s odlučnim odgovorom državnih institucija koje nisu dozvolile da to prođe bez reakcija, pa su pobegli, "kao što je i Davor Dragičević, što pokazuje da on beži od saznanja da je prekršio zakon".

"Srušili planove za doček"

Dodik je naglasio da je uprkos svemu situacija u Banjaluci mirna i stabilna i ukazao da je grad pretrpeo ogromnu štetu, "jer se mnogo pojedinaca, ugostitelja, taksista, udruženja pripremalo za Novu godinu i u to uložilo mnogo napora".

- Banjaluka je regionalno prepoznato mesto za dobru zabavu u vreme praznika, ali sve je to srušeno, onemogućeni su koncerti velikih imena naše muzičke scene, upropašćena je dečja Nova godina. Zbog svega su sada na sebe navukli gnev građana Banjaluke. Jedno je istina i pravda i nema ko to ne podržava, ali slučaj Davida Dragičevića jedino mogu da reše organi tužilaštva i suda i niko drugi. Ne može ulica da uzima pravdu u svoje ruke, na šta bi to ličilo? - rekao je Dodik.

Dodik smatra da je tužilaštvo glavni krivac nečinjenja i stvaranja lažne predstave u slučaju Davida Dragičevića.

Igor Jurić: Stavite se u kožu oca

Na Tviteru se povodom slučaja Dragičević ponovo oglasio Igor Jurić, otac ubijene Tijane.
"Možete li se staviti u kožu čoveka čije je dete ubijeno?Zamislite da vas vaša policija ubeđuje u suprotno. Zamislite da vas lažu kako je tu noć vaš sin pljačkao. Zamislite da lažu da je bio pod dejstvom droga to veče. Zamislite da ubice nisu uhapšene. Šta biste radili da ste roditelj?", upitao je Jurić.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online