Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.12.2018.
16:15 >> 17:40h
Sputnjik, Vestionline A

Dodik: Lično ću fizički braniti policiju

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se ljudi na banjalučkom trgu "okupljaju bez zakonskog okvira" i da je svet obišla i slika "napadnutog policajca".

A. Čukić
Milorad Dodik

On je za Prvu televiziju rekao da se policija ne sme tući, jer se onda tuče država, te da će on "lično fizički da brani policiju". 

Dodik je, povodom dešavanja u Banjaluci, rekao i da u početku nije reagovao, jer je smatrao da "ne treba“.

- Ništa nisam rekao zato što sam obavešten da je po nalogu Tužilaštva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bih trebalo da reagujem - kazao je Dodik.

On je dodao da na trgu u Banjaluci „nije bilo nikakvog hapšenja, bilo je privođenja“, te da je šokiran jer su "neki tu doveli decu". 

Kako je rekao, to je "stravična priča, izgubiti člana porodice i ja se slažem da se taj tužilac ukloni s posla jer posao radi traljavo“.

- Spreman sam da prihvatim tužioce iz Amerike, Evrope, Hrvatske, Srbije da se bave time - rekao je on i dodao da će se istina znati "kada to Tužilaštvo reši". 

Prema njegovim rečima, jedan deo medija ima već pripremljenu istinu i da nije čuo da je neko izvestio da se već devet meseci organizuju skupovi bez dozvole.

- A policija se nije ponašala kako hoće, sve su laži i spekulacije, nikome nije polomljena ruka, niko nije hospitalizovan - rekao je on.

Upitan šta će biti večeras jer je najavljen skup u Banjaluci za 18 sati, Dodik je rekao: "Demokratija, šta ćemo".

Dodik: Okupljanja treba da budu pred Tužilaštvom. I ja ću se priključiti

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Okružno tužilaštvo u Banjaluci zarobilo predmet o stradanju Davida Dragičevića.

Govoreći o okupljanju grupe "Pravda za Davida", Dodik je rekao da treba da idu pred Tužilaštvo i da tamo treba da stoje.

- Pobrinuću se da dobiju dozvolu. I ja ću im se priključiti - rekao je Dodik.

Kako je naveo, krivica je isključivo na Tužilaštvu.

- Svi mi znamo zašto oni neće da prenesu slučaj na nivo BiH - istakao je Dodik.

On je naglasio da je spreman da prihvati i da će podržati i to da dođu tužioci sa strane, ali da se slučaj završi.

- Krivite ministra, ukoliko imate i najmanji dokaz da je on pogrešio biće smenjen. Ali nemate i nema ga niko - naveo je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online