Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.08.2010.
06:15
Dan A

Podgoričanin švercovao 37 kila kokaina

U zajedničkoj akciji urugvajske i argentinske policije u luci Piriapolis, uhapšen je Podgoričanin Milisav Vukčević (42) zbog sumnje da je pokupšao da prošvercuje 37 kilograma čistog kokaina.

On je slobode lišen zajedno sa tri državljanina Urugvaja u trenutku dok su drogu pakovali na jedrilici "Citad" i predati su istražnom sudiji odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala. U istoj luci istovremeno je zaplijenjeno još desetak kilograma kokaina, na jednom brodu na kome je bilo nekoliko mornara sa Balkana, među kojima, međutim, nije bilo crnogorskih državljana. Nastavak istrage usmjeren je ka otkrivanju ostalih članova narko-mreže.


Poslije akcije u Urugvaju i Argentini, argentinska policija je izvršila nekoliko racija u kojima niko nije uhapšen, ali je zaplijenjen materijal koji će poslužiti u daljoj istrazi. Argentinski mediji navode da je droga najvjerovatnije trebalo da bude prebačena na veći trgovački brod koji je, preko Johanesburga u Južnoj Africi, prevozio žitarice u Evropu.


Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da od Interpola još uvijek nijesu dobili bliže informacije u vezi sa ovim događajem, te da očekuju da će biti obaviješteni s obzirom na to da se radi o crnogorskom državljaninu.


Prema saznanjima "Dana", Vukčević do sada nije imao problema sa zakonom i nema ga u kaznenoj evidenciji u Crnoj Gori. Radio je za više trgovačkih pomorskih kompanija, a u posljednje dvije godine živi u predgrađu Montevidea gdje je počeo da se baviti trgovinom antikviteta.


Tamošnja policija sumnja da je zaplijenjeni kokain do Urugvaja i Argentine stigao preko Kolumbije. Prema policijskim indicijama tu je trebalo da bude prepakovan i dalje transportovan u zapadnu Evropu.


Cijena kilograma čistog kokaina u Urugvaju iznosi oko 7.000 dolara, dok u zapadnoj Evropi dostiže i 50.000 dolara. U Kolumbiji odakle je droga i stigla cijena kilograma kokaina iznosi jedva 1.000 dolara.


Nekoliko evropskih zemalja, koje učestvuju u otkrivanju kanala kojima se švercuje droga, pretpostavljaju da je zaplijenjeni kokain dio daleko veće narko-pošiljke.
Vjerovatno je iz Južne Amerike krenula mnogo veća pošiljka, ali je usput droga prepakovana i podijeljena, a potom je prošvercovana do različitih luka u Evropi.
Poučeni ranijim iskustvom, kako se navodi, organizatori šverca kokaina nijesu imali direktan kontakt sa ovim narkotikom.


I ovoga puta su, kako sumnja policija, za njega cio posao obavili uigrani kuriri koji su poslati u Južnu Ameriku sa velikim svotama novca za nabavku droge, i mornari, koji su preuzeli kokain i brodovima ga prošvercovali u Evropu.


Tamošnja policija sumnja da je Vukčević bio dio narkogrupe kojoj pripada i Podgoričanin Nastadin Radulović, koji je nedavno uhapšen u Brazilu. Radulović je, kako se sumnja, organizovao međunarodnu kriminalnu grupu za krijumčarenje narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

On je, kako se pretpostavlja, posljednjih godina živio u Španiji, gdje je takođe, organizovao "posao" s narkoticima, a nakon hapšenja kriminalne grupe Darka Šarića, njegove poslove preuzeo je i u Brazilu. Uhapšen je u nastavku akcije policije Brazila, koja je prije desetak dana, zbog istog krivičnog djela, lišila slobode šest osoba iz Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Makedonije, zbog pokušaja šverca 20 kilograma kokaina u Evropu. Osumnjičeni su lišeni slobode u jednoj kući u brazilskoj pokrajini Rio Grande do Sul, koja je narkodilerima služila kao baza.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.08.2010. 08:27
Ostade Milova drzava bez prihoda u budzetu.Kako cete sada da isplatite apanazu vasem KNJAZU..ooo crnogorci junacine!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online