Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.12.2018.
04:00
Đ. Barović - Vesti A

I naš Srđan u Noći rekorda

U hotelu "Holivud" u Sarajevu za 22. decembar je najavljen spektakl Noć svetskih rekorda, koji po programu, ali i najavljenim gostima nimalo neće zaostajati za sličnim takmičenjima na Zapadu.

Lična arhiva
Razbijanje kokosovih oraha: Kahrimanović u akciji

Idejni tvorac i organizator ovog spektakla je Muhamed Kahrimanović, Ginisov rekorder, čovek s najjačom pesnicom na svetu, koji inače živi i radi u Hamburgu.

U razgovoru za "Vesti", on kaže da su ovakve manifestacije trenutno hit u većini zapadnoevropskih zemalja.

- Cela manifestacija će se odvijati u sklopu Seminara za licenciranje tekvondo trenera Evropske tekvondo unije koji će voditi Dragan Jović, legendarni trener olimpijske prvakinje Milice Mandić i viceprvakinje Tijane Bogdanović - kaže Kahrimanović.

U toj noći će rekord pokušati da obori i Srđan Ristić iz Srbije, donedavni vlasnik Ginisovog rekorda u sklekovima i bivši specijalac Vojske Srbije koji je uradio 2.364 skleka za samo sat vremena.

Ristić će pokušati da obori rekord iz SAD, odnosno da ostvari najviše takozvanih pulapsa u minutu.

- Dosadašnji rekord od 21 pulapsa drži Džejson Šen iz Njujorka koji ga je postavio 26. juna ove godine - objašnjava naš sagovornik.

Treći rekord nozi naziv Živi ambis, a izazivač Nedžad Husić mora da najmanje jedan minut izdrži ležeći između dve stolice dok mu na stomaku razbijaju najmanje 26 kokosovih oraha.

- Te kokosove orahe ću razbijati ja - kaže Muhamed Kahrimanović koji je titulu najsnažnije pesnice na svetu zaradio pred TV kamerama jedne nemačke televizije kada je oborio svetski rekord u lomljenju kokosovih oraha pesnicom.

Karimanović skromno odbija kompliment da čovek sa najjačom rukom na svetu.

- Možda je to malo preterano, ali siguran sam da imam možda jedan od najeksplozivnijih udaraca. Nedavno sam dobio ponudu Rekord instituta Nemačke (RID) da postanem sudija pri obaranju rekorda u ovoj zemlji i to je zaista za mene velika čast - kaže na kraju naš sagovornik.

Lična arhiva
Novi juriš: Srđan Ristić

Srđan Ristić: Spreman sam

Srđan Ristić kaže za "Vesti" da je spreman za obaranje svetskog rekorda u takozvanim burpi pulapovima.

- Jedan burpi pulap se sastoji od skleka, skoka i na kraju zgiba. Cilj je da ih se u roku od 60 sekundi uradi što više. Donedavno, je rekord sa 20 urađenih držao Džejms Everet iz Australije. Međutim, veoma brzo ga je, za samo jedan burpi pulap, pobedio momak iz Amerike - kaže Srđan i obećava dogodine u rodnom Kragujevcu sličan spektakl.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online