Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.12.2018.
10:09
Vestionline, Tanjug A

Pobjeda: Miroviću zabranjen ulazak u CG, vraćen s granice

Profesor prava Dejan Mirović, poreklom iz Crne Gore, vraćen je sa graničnog prelaza Dobrakovo zbog procene crnogorskih bezbednosnih službi da bi boravkom u toj državi mogao da utiče na bezbednosne prilike, piše podgorička Pobjeda.

wikipedia.org/Anicic
 

Pozivajući se na nezvanične informacije, list piše da je utvrđeno da bi ulaskom Mirovića u Crnu Goru bila ugrožena nacionalna sigurnost te države.

- Ove procene usledile su nakon detaljnih analiza koje, između ostalog, sadrže i izjave u intervjuima koje je Mirović davao, a imaju negativan kontekst na račun Crne Gore - kazao je izvor podgoričkog dnevnika.

Mirović je, kako se navodi, u Crnu Goru pokušao da uđe u utorak oko 16 sati i bio je sam u vozilu.

Inače, mirović je jedan od četvorice srpskih intelektualaca kojima je ranije poručeno da su nepoželjni u Crnoj Gori na manifestacijama organizovanim povodom obeležavanja veka od Podgoričke skupštine.

Ta poruka se odnosila još na književnika Matiju Bećkovića, istoričare Čedomira Antića i Aleksandra Radovića.

Iako je bilo planirano, oni se nisu pojavili u Crnoj Gori, a tamošnje vlasti su tvrdile da spisak nepoželjnih ličnosti iz Srbije ne postoji, već da nadležni “u svakom konkretnom slučaju procenjuju koja bi lica svojim delovanjem mogla da ugroze zaštićene vrednosti i interese Crne Gore i građana”.

Pobjeda piše da je Mirović, inače, poreklom iz Crne Gore, u kontinuitetu "atakovao" na tu državu, te da je jedna od njegovih izjava da je “sramotno da u Srbiji švercersko-kriminalni režim iz Crne Gore ima toliku moć”.

Mirović je juče potvrdio portalu IN4s da je vraćen sa graničnog prelaza, iako se tamo uputio privatno u nameri da obiđe rodnu kuću u Ulcinju.

- Oko 16 sati zaustavljen sam na graničnom prelazu Dobrakovo od crnogorske policije. Saopšteno mi je da mi je zabranjen ulaz u Crnu Goru, iako sam izneo da je moj put privatnog karaktera i da za cilj ima posetu mojoj rodnoj kući i najbližoj porodici u Ulcinju - kazao je Mirović za IN4S.

On je naveo da je dobio pisano rešenje o zabrani ulaska br 240/18-1152 koje će dostaviti i srpskim vlastima.

Ocenio je da je reč o totalitarnoj i neosnovanoj zabrani ulaska univerziteskom profesoru, koji nikada nije pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka, te da to jasno pokazuje da vlasti u Podgoricu pokušavaju da skrenu pažnju sa pravih problema, ekonomskih, političkih, kriminalnih kao i nezakonitog hapšenja poslanika, suđenja i ponižavanja penzionerke na verskom proputovanju ali i teških zločina nad novinarima poput nerešenog ubistva Duška Jovanovića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online