Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.11.2018.
00:41
Đ. Barović - Vesti A

Dodik nemoćan protiv špijuna

Pred novim članom Predsedništva BiH Milorad Dodik nalazi se najvažniji posao, gotovo nemoguća misija, demontiranja obaveštajnog sektora koji čine više desetina različitih bezbednosnih agencija koje su do sada radile isključivo u interesu jedne partije i jedne "dinastije", upozorava za "Vesti" Dževad Galijašević, stručnjak iz oblasti borbe protiv međunarodnog terorizma i rada tajnih službi.

M. Karović
Pipci Bakirove dinastije: Dževad Galijašević

- Bosna se već godinama unazad suočava sa veoma ozbiljnim problemom radikalnog islama, terorističkim pretnjama Evropi, malim halifatima, vehabijskim naseljima i paradžematima. Kada se tome doda da se u Siriji i dalje nalazi nekoliko stotina boraca iz BiH koji imaju mrežu pomagača u samoj institucionalnoj strukturi države, tada je jasno da bezbednosne službe nisu radile dobro svoj posao i da nešto hitno treba promeniti. "Pipci" poluvehabijske i poluosmanske "dinastije Izetbegović" uveliko su pustile korene i ukoliko se ništa ne preduzme da se oni saseku, a bezbednosne službe vrate u domen njihovog rada, plašim se da BiH nema budućnosti, kao ni ideja Dodika da dođe do uspostavljanja novih partnerskih odnosa između Srba i Bošnjaka koji bi bili bazirani na obostanom poverenju - ističe Galijašević.

On dodaje da će do najvećeg protivljenja doći upravo u "krovnim" bezbednosnim službama kao što su MUP i Obaveštajno-bezbednosna agencija.

- Zato je pred Dodikom gotovo nemoguća misija da protera iz svih zajedničkih institucija kadrove iz kriminalnog naslednika AID-a, koji pod kišobranom zajedničke Obaveštajno- bezbednosne agencije, sprovodi specijalne, antiustavne operacije kojima se ruši mogućnost dogovora Srba i Bošnjaka po bilo kom pitanju, na bilo kom poslu - tvrdi Galijašević.

Negativna selekcija

Galijašević ističe da je godinama u bezbednosnom sektoru BiH vršena negativna selekcija u kojoj su članstvo u SDA ili Mladim muslimanima bili bolja preporuka od stručnosti.

- Istovremeno, uz ljude zadojene radikalnom ideologijom Alije Izetbegovića, tu su i brojni pripadnici obaveštajnih i bezbednosnih službi u BiH koji su počinili ratne zločine, ali su do sada bili zaštićeni radom u raznim "službama" i činjenicom da nije bilo ozbiljnije volje da dođe do temeljne reforme bezbednosnog sektora koja bi podrazumevala i oslobađanje od ovakvih kadrova - zaključuje Galijašević.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online