Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.10.2018.
19:29
Đ. Barović - Vesti A

Oglasili se crnogorski "Noćni vukovi": "Pokoljenja djela sude, što je čije daju sv'jema"

Tokom posete patrijarha srpskog Irineja Cetinju u okviru njegove posete Crnoj Gori, policija je privela i zadržala pet sati u stanici četvoricu čelnika crnogorskog ogranka “Noćnih vukova”.

Promo
Noćni vukovi

Posle niza kontradiktornih informacija oni su odlučili da se obrate javnosti i objasne šta se to dogodilo, ali i upozore režim u Crnoj Gori da ih ovim privođenjem nisu uplašili. 

“Svi smo vaspitani u tradicionalnom duhu Crne Gore, bojimo se samo Boga, a sve što činimo je u slavu predaka i na čast potomaka”.

U pisanom saopštenju, “Noćni vukovi” iz Crne Gore objašnjavaju da su patrijarha Irineja i patrijarha antiohijskog Jovana Desetog, dočekali na aerodromu u Podgorici po blagoslovu mitropolita Amfilohija, a zatim se, u dogovoru sa policijom, vozili na kraju kolone do Cetinjskog manastira gde su i privedeni i držani pet sati u policijskoj stanici.

- Priznajemo da naš razum ne može dokučiti namere i cilj ovakvog postupka - poručili su “Noćni vukovi” i dodali da su do sada imali korektnu saradnju sa policijom. 

“Ne bavimo se politikom, a sva naša  ideologija sadržana je u amanetu Svetog Petra Cetinjskog i Njegoševoj misli. Smatramo da niti treba više, niti smemo manje od toga. Da li je ovakvo postupanje Načelnika CB Cetinje proizvod neznanja ili gluposti ne opravdava one koji bi trebalo da su služba svih građana. O tome bi mogli mnogo i na razne načine reći, ali znamo da do njih dopreti neće”, stoji između ostalog u ovom saopštenju u kome “Noćni vukovi” navode da poštuju institucije Crne Gore zbog čega će se najpre obratiti Ombudsmanu, ali i da se nisu uplašili.

“Ako je ovo pokušaj  zaplašivanja nismo ga doživeli tako. Svi smo vaspitani u tradicionalnom duhu Crne Gore, bojimo se samo Boga, a sve što činimo je u slavu predaka i na čast potomaka. Ako službenici CB Cetinje tako čine, onda su ovako postupili jer su bili zabrinuti za bezbednost naših Patrijarha i Mitropolita.  Nonsens je da smo mi prijetnja, mada, to bi već nekako mogli da razumijemo i ako dobijemo zvaničan odgovor da smo zadržani iz tog razloga -  spremni smo da zaboravimo današnju neprijatnost. U suprotnom ćemo smatrati da je ovaj akt motivisan politikanstvom  i krajnjom osionošću koja priliči diktatorskim režimima a ne uređenju na kakvo Crna Gora pretenduje, te samim tim protivustavan i nečastan. Na kraju, podsetićemo na nešto što se ovih dana u Crnoj Gori zaboravlja: ‘Pokoljenja dela sude, što je čije daju svema’. Mi se pred pokoljenjima nećemo stidjeti”, stoji u saopštenju crnogorskog ogranka moto kluba “Noćni vukovi”.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online