Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.09.2018.
18:35
Tanjug, Vestionline A

SNV: Napad na Pupovca je napad na srpske institucije i narod

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskog parlamentu, Mlorad Pupovac napadnut je danas na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, pogođen gomilom hrane.

A. Čukić
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac

Kako je saopšteno iz SNV, sve se dogodilo nešto posle 14 sati, nakon završetka sednice parlamenta, dok su Pupovac i Milošević prolazili pored bistroa "Amfora" na toj zagrebačkoj pijaci iz smera ribarnice prema Trgu Bana Jelačića.

U jednom trenutku, navodi se, Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, od vrata do šake desne ruke, a kada se okrenuo video je da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegovog vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu.

U saopštenju se navodi da s obzirom na jačinu i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana "Amfora".

"Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsednika SDS S-a i predsednika SNV-a, prof. dr. Milorada Pupovca, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, reč je ne samo o bezobzirnost, već i karakteru potencijalno opasnog fizičkog napada na njih", navodi se u saopštenju.

I po tome kako je izveden, ističe u saopštenju, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Pupovca i Miloševića, koji je, inače, predsednik Klupa poslanika SDS S u Hrvatskom saboru.

"S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme a posebno proteklih sedmica protiv zastupnika Pupovca i Samostalne demokratske srpske stranke ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer ta je kampanja takva da podstiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja", poručuje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 28.09.2018. 22:04
Пуповац је прави Србијанац. Научио га Тито да седи на две столице па га нико не воли. Тако ће и Вучић да прође.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online