Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.08.2018.
00:50
Đ. Barović - Vesti A

Migranti okupirali Karadžiće!

Grupa migranata koja je nedavno upala u stan prvog predsednika Republike Srpske, Radovana Karadžića, u Sarajevu, to nije učinila slučajno, već su tamo ciljano poslati.

youtube.com/euronews (in English)
Divlji isterali pitome: Radovan Karadžić

Istovremeno, predsednik RS, Milorad Dodik upozorava da je vlastima u Sarajevu u interesu da što više migranata ostane u Bosni kako bi promenili demografsku sliku zemlje, zbog čega će Srpska sve učiniti da to spreči.

Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, prvi je ocenio da upad migranata u stan Karadžića u samom centru Sarajeva nije bio nimalo slučajan. On je ocenio da je reč o "jasnoj poruci" Srbima.

Kurcova lažna ljubav

Milorad Dodik je prokomentarisao i izjavu kancelara Austrije Sebastijana Kurca da ova država voli BiH.
- Sebastijan Kurc kaže da je njihov interes da naprave migrantske centre van granica EU. On voli BiH da bi ovde smestio migrante - rekao je predsednik Srpske.

- Kriminalni krugovi koji upravljaju migrantskom krizom jasno su poslali poruku institucijama vlasti BiH, a posebno Srbima, na način da su uselili migrante u stan prvog predsednika SDS-a i Republike Srpske. Oni su na taj način održali lekciju i predsedniku SDS-a Vukoti Govedarici, ministru bezbednosti BiH Draganu Mektiću i ostalim srpskim ministrima u Savetu ministara, kao i kompletnom Savetu ministara da nisu dorasli migrantskoj krizi u BiH i izazovima koje ona sa sobom nosi - kazao je Špirić.

Sarajevska štampa prva je obelodanila da su migranti upali u stan Radovana Karadžića u samom centru Sarajeva, u Ulici Sutjeska, na pedesetak metara od nekadašnjeg Centralnog komiteta SKJ. Prema izjavama komšija, najmanje pet migranata je upalo u Karadžićev, ali i u stan u prizemlju koji pripada sestri njegove supruge Ljiljane.

Pitajte naše komšije

Kćerka prvog predsednika RS, Sonja Karadžić Jovičić ne zna da su u stan njenog oca u centru Sarajeva upali migranti, ali da "nema ništa protiv", ako je to istina.
- Ne znam da li su tamo upali migranti. Pitajte naše stare, dobre komšije. Nama nikada nije dozvoljeno da imamo bilo šta sa tim stanom, zato što je navodno zagubljena dokumentacija o imovini. Znam da je u njemu dugo živela neka medicinska sestra iz Zenice, zahvaljujući bliskosti s menadžmentom bolnice Koševo. Ako njoj ne smetaju migranti, ne smetaju ni meni - poručila je Karadžić Jovičević.

Zbog najezde migranata o kojoj su ga obavestili i aktivisti iz Bijeljine, oglasio se i predsednik Srpske Milorad Dodik ocenjujući da je problem sa migrantima u Bosni nastao nečinjenjem vlasti BiH, te da vlasti RS moraju da ga reše jer predstavlja najveći bezbednosni izazov za Srpsku.

- To je problem koji su nam oni otvorili na nivou BiH i nisu hteli da ga rešavaju kada smo govorili da treba zatvoriti granicu i ne dozvoliti da ovde uđu migranti. Moramo osigurati da po našim selima i gradovima ne hodaju migranti i da ne ugrožavaju naše ljude - rekao je predsednik Srpske.

On je naveo da je u Bosni trenutno oko 20.000 migranata koji su "zarobljeni" u ovoj državi.
- Ne sme se zanemariti opasnost koju oni donose, a to je svesno upuštanje u to da se nasele s ciljem da postanu dominantna nacija na ovom prostoru. Ovo je pitanje broj jedan u ovom vremenu. Moramo verovati državi - Republici Srpskoj - poručio je Dodik.

Bez stanova Šešelj, Koljević, Plavšićeva...

Radovan Karadžić je stan u centru grada dobio sredinom osamdesetih kao jedan od najpriznatijih psihijatara Klinike Dr Neđo Zec bolnice Koševo.
S početkom oružanih dejstava u Sarajevu, sa porodicom je morao da aprila 1991. izbegne na Pale.
U stanu je ostao najveći deo uspomena. Sonja Karadžić je kasnije objasnila da je u tom stanu ostalo najmanje 10.000 knjiga, fotografije, porodična dokumenta.
- Rečeno nam je da ništa ne možemo dobiti i da zato to i ne tražimo - kazala je Karadžić.
Međutim, na istovetan način bez imovine su ostali i Biljana Plavšić, Vojislav Šešelj, Nikola Koljević.
Šešelj je do pred rat živeo na Grbavici, u blizini stadiona Željezničara.
- Taj stan je dobio moj pokojni otac koji je radio na Železnici i tu sam do rata živeo sa majkom i sestrom. Nisam nikad ni pokušavao vratiti taj stan, a pretpostavljam da je u njemu sada neka sirotinja i da nema smisla da ih izbacujemo - ispričao je svojevremeno Šešelj za N1.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online