Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2018.
00:43
N. Popović - Vesti A

Tri metka u "kralja kladionica"

Državljaninu Hrvatske Ivanu M. (45) pred Državnim sudom u Frankfurtu počelo je suđenje za ubistvo koje je, prema optužnici, počinio 3. januara 2014. godine kada je hladnokrvno, usred dana sa tri hica iz oružja s prigušivačem usmrtio Nemca Olivera F. (50).

Bild
Oliver F. ubijen u holu poslovne zgrade

Zločin se dogodio kada je Oliver oko 10.30 sati ulazio u prostorije svoje sportske kladionice Hepi bet u frankfurtskom naselju Zaksenhauzen.

Ubica uhapšen iste večeri

Osumnjičeni Ivan M. uhapšen je iste večeri kad je ubijen Oliver F. i to u obližnjem Noj Izenburgu kod Frankfurta, ali zbog sasvim drugog dela. Naime, tužilaštvo u Berlinu za njim je bilo raspisalo poternicu jer je 2012. ranio jednu osobu.

Egzekucija je urađena profesionalno, a obdukcija je pokazala da su sva tri hica ispaljena u glavu i telo Olivera F. bila smrtonosna. Ubistvo je, pretpostavlja se, naručio Aleksandar D. (49), bivši Oliverov poslovni partner za kojeg nemački mediji navode da je državljanin Srbije. Mada je za njim poternica raspisana još 2015, Aleksandar D. je i dalje u bekstvu.

Zbog ubistva "kralja kladionica", kako su zvali Olivera F, formirana je specijalna istražna grupa frankfurtske policije pod kodnim nazivom "Valter", a trebalo im je godinu dana da "povežu konce" zločina i ubicu dovedu u vezu sa žrtvom, kao i sa naručiocem ubistva.

Ispostavilo se da je Oliver F. od kladioničarskog posla zarađivao velike pare. Imao je više svojih firmi po celoj Nemačkoj, a sedište preduzeća se nalazilo na Malti.

Međutim, želja da svoje poslovno carstvo proširi i na istok Evrope koštala ga je glave. Istražitelji nisu ulazili u detalje poslovnog odnosa Aleksandra D. i ubijenog Olivera F, ali su došli do podataka da su se Oliver i Aleksandar početkom 2013. žestoko posvađali oko - novca! Aleksandar D. se u poslovnom aranžmanu, koji je imao sa Oliverom, osetio prevarenim i zbog toga polovinom maja 2013. godine od Ivana M. tražio da ubije Olivera.

Policija je, takođe, došla do podatka da je Aleksandar D. svega nekoliko dana pre Oliverove smrti otputovao u inostranstvo, verovatno da sebi pribavi alibi, ali i da bude na sigurnom dok ne vidi u kojem će se pravcu istraga razvijati. Da li će i kada Aleksandar D. biti izveden na sud, zasad je neizvesno.

Saslušan i reporter "Vesti"!

Interesantno je da je zbog ovog slučaja policija saslušala i reportera "Vesti"! Povod za to bila je činjenica da se naš reporter posle ubistva, koje se odigralo u višespratnici u Valter Kolb Štrase u Frankfurtu, našao na mestu zločina gde je policajcima uredno pokazao novinarsku legitimaciju i napravio nekoliko fotografija.

Nekoliko dana kasnije dobio je poziv od policije da dođe zbog davanja iskaza. Na ispitavanju je proveo više od jednog sata, a policija je očigledno već tada znala da trag vodi negde prema Balkanu. Zbog toga ih je interesovalo kako se reporter "Vesti" našao na mestu ubistva, kako je saznao za zločin i da li zna nešto o okolnostima ubistva, te od njega tražila da obriše fotografije iz svog aparata.

Činjenice

- zločin se dogodio 3. januara 2014.

- Oliver F. ubijen je po dolasku u prostorije svoje sportske kladionice Hepi bet

- ubica je koristio modifikivani automatski pištolj mini MP R9 arms koji je, kako se pretpostavlja, nabavljen na crnom tržištu u Hrvatskoj

- napadač je u Olivera ispalio tri hica u glavu i telo

- obdukcija pokazala da je svaki od tih hitaca bio smrtonosan




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online