Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 17.02.2018.
15:41
Vestionline A

Misterija u Hrvatskoj: Porodica u strahu, neko dolazi noću i lupa na vrata i policija nemoćna

Meštani zaseoka Križanci u sinjskom naselju Radošić u Hrvatskoj noć dočekuju sa zebnjom, čak i strahom, hoće li doći "Ćirko" na prozore da lupa i udara, drma ručku ulaznih vrata, plaši ih ili, eventualno, i fizički napadne.

pixabay.com
Neobični događaji u selu Radošić

Priča o "Ćirki" kako ga zovu, za kojega svi znaju, ali ga niko nije video niti iko (još) zna o kome se radi, proširila se celim Radošićem i šire. Na meti "Ćirke" našli su se najpre građani u zaseoku Gugići, i to oni u izdvojenim kućama. U poslednje vreme, predmet napada bila je kuća braće Križanac, piše Slobodna Dalmacija.

Na meti "Ćirka" posebno je bio prizemni deo Antinog dela u kojemu živi njegova žena sa dvoje djece, a kojoj je suprug na radu u inostranstvu.

Novinarima “Slobodne dalamacije” Stipe je potvrdio da ih je "Ćirko" uznemiravao, ostavljao je tragove i ispod njegovog balkona, ali najneugodnije iskustvo ima Marijana, žena njegovog brata, čiji je stan u prizemlju na drugoj strani kuće.

- Muž mi je na radu u Nemačkoj. Ja ovde živim sama s decom, a na spratu žive roditelji mog muža. Prvu neugodnost doživeli smo pre mjesec dana. Bila je subota. Oko 22.30 sati legla sam s decom. Uskoro sam, pre spavanja, ustala da ugasim svetlo u hodniku i zaključam unutrašnja vrata. Spoljna su već bila zaključana. Taman kad sam krenula da zatvorim vrata, na spoljnim sam čula snažni udarac u bravu i videla kako drma i trese ručka. Sve je odmah prestalo. Čula sam korake, potom zvuk kao da je u nešto udareno, a onda ubrzo zvuk automobila koji se udaljava – kaže Marijana.

Naredni vikend "Ćirko" je ponovo bio u akciji.

- To je bilo šest dana kasnije, u petak. U gostima mi je bila zaova, muževljeva sestra, koja je odlučila kod nas da prespava. Sedeli smo sa decom u dnevnom boravku i razgovarale. Oko 21.30 sati neko je snažno pokucao na prozor dnevnog boravka. Obe smo krenule prema ulaznim vratima. S druge strane kroz staklo smo videle ljudski obris. Kad je zaova poviknula: "Daj mi nož", nepoznati je pobegao prema zaseoku – kaže Marijana i nastavlja:

- Treći put se dogodilo u nedelju, dva dana posle drugog napada. U kući smo ponovno bili moja zaova, ja i deca. Opet smo sedeli u dnevnom boravku. Bilo je 18.30 sati. Čule smo snažni udarac u žaluzinu istoga prozora. Telefonom sam odmah pozvala svekrvu i svekrovog brata. Kad su oni došli, sve smo pretražili, ali nigde nikoga – kaže Marijana.

Posle svakog napada "Ćirke" sledila je prijava policiji.

- Odmah bih obavestila policiju. Oni su redovno dolazili, raspitivali se. Čak su postavljali i zasedu. Od tada kroz Radošić redovno prolazi policijska patrola. Posle kraćeg zatišja ponovilo se pre desetak dana. U kući sam bila sama sa decom. U 18.10 sati začuli smo snažni udarac u istu žaluzinu od prozora na dnevnom boravku. Bilo je to najsnažnije lupanje. Udarac je bio toliko jak da ga je čula i moja svekrva koja živi na spratu. Odmah su došli, sve smo obišli, ali nikoga nismo pronašli – kaže Marijana, dodajući da joj je petogodišnji sin doživeo šok.

Čim se smrači, vidljivo je da se boji, strah ga je, i ne pomišlja da izađe iz kuće, a napolje manje izlazi i po danu.

- Ja nemam šta da kažem posle svega. Nikome se nismo zamerili, nikome ništa ne dugujemo. Ne znam ko bi nam to i zašto radio. Nemam prigovor ni na ponašanje policije. Oni su svaki put došli na poziv, nastojali da otkriju ko nam to radi, ali do sada nema rezultata – zaključuje Marijana.

Policija je potvrdila da su dobijali prijave i izlazili na teren, ali počinitelja nisu uspeli da identifikuju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.02.2018. 19:22
Mozda duhovi prognanih i otjeranih Srba.....ko zna...????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online