Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.02.2018.
14:05
Đ. Barović - Vesti A

"Ruski rulet" sa generalom

Advokati generala Ratka Mladića u tri odvojena podneska, zatražili su od Haškog tribunala njegovo hitno prebacivanje u Srbiju na kliničko lečenje, poništavanje prvostepene presude i prekid suđenja, ali i pokretanje istrage protiv nadležnog medicinskog osoblja u Hagu zbog nesavesnog lečenja bivšeg komandanta Glavnog štaba VRS.

Tanjug/AP
Advokati ukazali na loše zdravstveno stanje generala Ratka Mladića

Na konferenciji za novinare u Beogradu, koobranilac Dragan Ivetić je taksativno naveo sve zloupotrebe koje su, kako je ustvrdio, rađene na štetu generala Mladića, uključujući i prikrivanje i falsifikovanje njegovih važnih dijagnoza.

On je naglasio da su nalazi srpskih lekara koji su nedavno pregledali generala nedvosmileno utvrdili da mu se unutar Pritvorske jedinice ne pruža adekvatna medicinska nega zbog čega je u kritičnoj situaciji.

- Lekari koji su ga pregledali utvrdili su da general Mladić ne može da se adekvatno leči u Pritvorskoj jedinici, a da njegove višestruke bolesti zahtevaju isključivo kliničko lečenje i da će u suprotnom to uticati na njegov život. Istovremeno, lekari su otkrili i niz drugih bolesti koje zatvorski lekar, dr Falke ili nije znao da prepozna ili ih namerno prikriva. Mladić se leči na slepo i zbog toga je ozbiljno životno ugrožen. Lekarski nalazi su pokazali da on ima šest puta više šansi da umre od bilo kog drugog njegovog vršnjaka i to nije normalno. Njegove šanse su istovetne onima da lekar sa pacijentom "zaigra" ruski rulet, ali umesto jedne, protiv sebe nema jednu, već četiri ili pet popunjenih komora - slikovito je objasnio Ivetić.

On je to ilustrovao i podatkom da su srpski lekari odmah otkrili da Mladić ima šum na srcu i početni oblik demencije - što dr Falke nije uopšte prepoznao.

- Taj šum na srcu može da se utvrdi i korišćenjem slušalica. Taj šum može da prepozna čak i medicinska sestra, a ne kvalifikovan lekar, ali niko ga nije konstatovao, već suprutovno, prikrivalo se da se general Mladić konstantno žali na bol u grudima - naglasio je Ivetić.

Darko Mladić: Spasite mu život

Sin generala Ratka Mladića, Darko, apelovao je na predsednike i Vlade RS i Srbije, da iskoriste svoj uticaj u svetu i izvrše pritisak da se uvaže činjenice se njegovom ocu omogući lečenje u Srbiji.

- Na ovaj način bi mu se spasio život. To nije u interesu samo nas kao porodice, već bi moralo da bude u interesu pravde i istine. Nadam se da neće morati da se dogodi da general Mladić umre da bi se dokazalo koliko je njegova zdravstvena situacija trenutno kritična - kazao je Darko Mladić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online