Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.01.2018.
13:13
Vestionline, Index.hr A

Masovan beg s HRT-a

Hrvatska radio-televizija pozvala je sve zainteresovane zaposlene da ih informišu o mogućnosti odlaska s HRT-a uz otpremninu.

youtube.com/Péter Schillinger
Navala na otpremninu: HRT 

Čini se da je interes bio toliko veliki da na kraju nije bilo moguće osigurati novac za sve zainteresovane.

Reč je, objašnjavaju s HRT-a, o racionalizaciji poslovanja, a hteli su da izađu u susret svim nezadovoljnim. Neverovatno zvuči činjenica koliko je zapravo tih "nezadovoljnih" koji žele otići s ovog medija koji se reklamira kao javni servis. No krenimo redom, piše Index.hr. 

Vodstvo HRT-a potvrdilo je da su pozvali zaposlene da do kraja 2017. godine iskažu interes za odlazak uz otpremninu. Odluka o uslovima i visini otpremnina doneta je četiri dana pre i to 27. decembra, a potpisuje je glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić. 

Zaposlenima koji imaju pet do nepunih deset godina staža ponuđena je najniža otpremnina u vrednosti od 100.000 kuna. Najviša, ona od 150.000 kuna, ponuđena je onima koji imaju 35 i više godina staža. 

Do 31. decembra 2017. interes je iskazalo približno dvesta radnika. 

Prema informacijama Indexa, taj broj mnogo je veći, reč je o najmanje 500 zaposlenih koji uz otpremnine žele otići s HRT-a. Poređenja radi, na HRT-u u 2016. godini bilo je zaposleno oko 2.800 ljudi, što bi značilo da otprilike svaki peti zaposleni želi otići s HRT-a. Isto tako, kako doznaje Index, među onima koji žele otići s HRT-a nalaze se i vrlo poznata novinarska imena te urednici, ali u toj medijskoj kući nisu hteli da odgovore na pitanje o kojim je ljudima reč. 

Veliki deo kolega novinara nezadovoljan je međuljudskim odnosima u kući, a aktuelnom rukovodstvu posebno zameraju udaljavanje od osnovnih postulata novinarskog posla. 

Žale se i na cenzuru kao i na činjenicu da se usled čestih i neobjašnjivih propusta srozao ugled te medijske kuće, ali taj deo očito ne zabrinjava aktuelno vodstvo HRT-a koje većinu svog vremena provodi na saniranju vlastitih afera. 

Iako je u Pravilniku koji je doneo direktor ugovoren tačan iznos otpremnine, ipak je nekima ponuđen manji. Upitali smo HRT koliko je ukupno novca osigurano za otpremnine i postoji li mogućnost, s obzirom na iskazani interes, da novca neće biti dovoljno za sve one koji žele otići s HRT-a uz otpremninu. 

Nisu nam to odgovorili, navodi "Index".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online