Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.01.2018.
22:55
Vestionline A

Vedrana Rudan pisala Marku Zakerbergu: Ti bahati, bogati Ameru!

Hrvatska književnica Vedrana Rudan poznata je kao neko ko nema dlake na jeziku, pa kaže sve što joj je na pameti. Ovog puta, obratila se osnivaču Fejsbuka Marku Zakerbergu, a razlog njenog revolta jeste to što je njen tekst "Otvoreno pismo šupcima" izbrisano sa te društvene mreže.

V. Sekulić
Bez dlake na jeziku: Vedrana Rudan

Književnica je pismo objavila na svom blogu Rudan.info, a prenosimo vam ga u celosti:

"Ej, Mark,tvoji dečki skinuli su mi sa Fejsa tekst 'Otvoreno pismo šupcima' jer su neki šupci popi**eli zbog sadržaja. 

Moje pismo navodno je govor mržnje, a mržnji na Fejsu nema mesta. Ha, ha, Mark, ovo zaista prvi put čujem. Moje pismo šupcima nije 'govor mržnje', moje pismo je govor žrtve, a to je bitna razlika. Ja sam žena, dakle, žrtva. Za razliku od muškaraca, posebno belih Amera čije se bogatstvo meri milijardama dolara, ja nemam moć. Mogu samo da vrištim. To i činim. 

Naravno da samo kretenu može pasti na pamet da sam pisala svim muškarcima. Mark, jesi li čuo za hiperbolu? Sin mi je rekao, on mi uređuje tekstove i stavlja na Fejs, da si mu zabranio pristup Fejsu na dvadeset i četiri sata. Ako te ne posluša sledi oštrija kazna. 

Šta ćeš mu učiniti? Šta krivomislećoj sirotinji koja živi bogu iza nogu čine beli, bogati Ameri? Uvalićeš mu glavu u WC šolju dok ne prizna ili krepa? Gađaćeš ga tramblonom? Dronom? Bacićeš mu bombu sa osiromašenim uranom na garsonjeru kupljenu na kredit? 

Ej, Mark. Znaš ko si ti? Je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje, pravo na stav, pravo na je**nu hiperbolu. Možda trenutno, ali ništa ne traje doveka pa neće ni američko divljaštvo. 

Jasno mi je da nekoliko napaljenih mužjaka pogođenih mojim tekstom, ni jedan muškarac iz mog kruga prijatelja nije se prepoznao, može od tebe da zatraži da skloniš moj tekst. Zato jer si i ti šupak. Da nisi bio bi manje osetljiv. Ne, nisam ljuta. Uostalom, ko želi da pročita šta sam napisala neka posetim moj blog. 

Pišem ti jer imaš dve ćerke. Zapamti, i njima će život biti pakao samo zato jer su žene. Tvoja lova im neće pomoći da budu manje žene i manje žrtve. Kao što ovo pismo tebe neće prosvetliti. Eto, ja napisah, a ti briši".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online