Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.10.2017.
20:20
Vestionline, Tanjug A

Dodik: BiH je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku

Republika Srpska je država i to će biti, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da on od te borbe neće odustati, bez obzira na to šta misle u američkoj Ambasadi u BiH.

EPA/Vladimir Stojkovic
Milorad Dodik: Neće odustati od borbe

Dodik je u Mrkonjić Gradu, na obeležavanju 22 godine od stradanja Srba u zapadnoj Krajini, ponovio da BiH nije država pošto Savet ministara nije, vlada već pomoćni organ Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, ključna vlast je u entitetima i "moramo vratiti izgubljene nadležnosti, čime ćemo se odužiti i stradalima ovde u zapadnoj Krajini".

On je naveo da zločin hrvatsko-muslimanskih snaga u zapadnoj Krajini govori da su Srbe pobili i poklali oni koji su do juče sa njima živeli.

- Za te zločine niko nije odgovarao, iako mi naivno verujemo da hoće. Kakva je danas situacija, izgleda da neće odgovarati nikad niko jer je pravosuđe nelegalno preneseno na nivo BiH - rekao je Dodik.

Srbi su, kazao je, naivno verovali da će oni koji su se borili za Aliju Izetbegovića pravedno suditi ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću kojeg je Sud BiH juče oslobodio svih optužbi.

- Nikada neće musliman presuditi muslimanu zbog Srbina. Moramo aktivno raditi na tome da se prekine negativna praksa pravosuđa BiH. O tome se ne sme ćutati - poručio je Dodik, prenela je RTRS.

On je rekao da je sada trenutak da se deluje ili će Sud i Tužilaštvo BiH opet presuditi da su Srbi opravdano ubijani i etnički čišćeni, kao što nema optužnica za zločine u zapadnoj Krajini.

BiH je, kazao je, propala zemlja koja živi na štetu Srba i da je potrebno da, zbog toga, nestane.

Dodik kaže da u Sarajevu nema pravde za Srbe i da će učiniti sve da se bori protiv takve BiH, iako ona ima moćne zaštitnike.

- Srbi treba da se okupe oko Srbije i gledaju u nju kao maticu. Od toga nema ništa normalnije - rekao je Dodik.

On smatra da srpski predstavnici iz Republike Srpske moraju prekinuti rad na nivou BiH jer daju legitimitet Sarajevu koje ne drži do Srba.

- BiH je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku i lično ću se boriti za naša prava da ovde očuvamo mir. Ako se ne pobunimo za naša nacionalna prava, pre ćemo biološki nestati - poručio je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online