Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
19:30
B. S. - Vesti A

Dikić: Tražim lek, ne rušim Mila

U Višem sudu u Podgorici u sredu je počelo suđenje grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana, optuženim u aferi "državni udar". Oni se terete da su navodno pripremali i učestvovali u pripremi zavere na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, a koja je navodno za cilj imala nasilnu smenu vlasti, proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta (DF) i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Suđenje direktno prenosi nekoliko televizija u Crnoj Gori.

A. Čukić
Sve je izmišljeno: Bratislav Dikić

U odsustvu se sudi ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu, koji su označeni za organizatore neuspelog plana, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, koje je Srbije odbila da izruči Crnoj Gori. Među optuženima je i Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije Srbije. Sporazume o priznanju krivice ranije je s Tužilaštvom potpisalo osam srpskih državljana koji su pristali da u zatvoru provedu po pet meseci. Oni su osuđeni za stvaranje kriminalne organizacije.

Katnić pretio

"Kada sam uhapšen došli su gospodin Katnić (državni tužilac) i Saša Čađenović. On mi je tada ispričao da sam član kriminalne grupe i ispričao sve ovo što piše u optužnici. Od mene je tražio da pozovem neke moje ljude. Ja sam naravno došao sa Kristinom sam i ne poznajem nikakve ljude u Crnoj Gori. Tada mi je Katnić prvi put zapretio kazavši: Ja ću tebi spakovati robiju, a sud neka te oslobodi pa neka ti sve plate - kraj citata", tvrdi Dikić.

Ključni svedoci Tužilaštva, Mirko Velimirović sa Kosova i Aleksandar Sinđelić iz Beograda, otkrili su tužilaštvu namere grupe. Velimirović je uslovno osuđen, a Sinđeliću je dodeljen status svedoka saradnika.

Bratislav Dikić je na početku suđenja rekao da će izneti odbranu i pored toga što je njegovo zdravstveno stanje, po tvrdnjama advokata, pogoršano.

"Ne želim da moje zdravstveno stanje utiče na tok postupka, daću sve od sebe da se ova neosnovana optužba razotkrije", saopštio je Dikić i skoro sat vremena iznosio odbranu, a potom zatražio pauzu zbog zdravstvenog stanja.

On je kazao da nije kriv, da se radi o neosnovanoj optužnici jer je izmišljena, da od početka procesa insistira na poligrafu i suočenju sa svedocima saradnicima, ali da mu to nije omogućeno.

"Nikada nisam bio pripadnik kriminalne organizacije, niti ću ikada biti. Nisam nikada učestvovao u nasilju", naveo je Dikić.

On je kazao da je u Crnu Goru došao da bi pokušao alternativnim medikamentima da se izleči. Kazao je da od svih optuženih zna samo prijateljicu Kristinu Hristić, koja je sa njim došla u Crnu Goru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online