Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.08.2017.
14:52
Srna A

Kusturica o osnivanju ruske stranke u Srpskoj: Rusiju volim, poštujem i cenim, ali...

Srpski režiser Emir Kusturica poručio je da Rusiju izuzetno voli, ceni i poštuje, ali da ne radi na osnivanju bilo kakve partije, pa ni ruske.

N. Đurović
Umetnik, a ne političar: Emir Kusturica

U pismu uredništvu "EuroBlica" povodom teksta objavljenog 18. avgusta pod naslovom "Ruski multimilioner osniva partiju u Republici Srpskoj", Kusturica je naveo da pokušava da se manipuliše njegovim imenom ubacujući ga u tu priču. 

"U vašem  listu broj 7367 od 18. avgusta, na drugoj strani, objavili ste tekst pod nazivom 'Ruski multimilioner osniva partiju u Republici Srpskoj', autora Borisa Kneževića, gde, nažalost, pokušavate da manipulišete i mojim imenom ubacujući me u tu priču, pridružujući se tako gerili specijalista i specijalaca za fabrikovanje laži oko mog imena", istakao je Kusturica u demantu upućenom 20. avgusta koji "EuroBlic" do danas nije objavio. 
   
"U priči o navodnom osnivanju proruske stranke u Republici Srpskoj čiji su izvori - 'odlično obavešteni izvori našeg lista', kažete da ste pokušali da i od mene dobijete komentar na ovu, po svemu sudeći izmišljenu temu, ali sam ja navodno 'bio na sastanku na kojem su se dogovarali detalji o formiranju nove stranke'. Kažete da se ja nisam javljao na vaš telefonski poziv!? U pravu ste. Nisam se javljao jer ja i nemam telefon", naveo je Kusturica. 
 
On je naglasio da nije političar, već da se bavi umetnošću, te da sve što radi, radi javno. 
  
"Ne radim na osnivanju bilo kakve partije, pa ni ruske. Rusiju izuzetno cenim, poštujem i volim. No, ne znam u ime koga činite ovo propagandno posredovanje i blefiranje!? Bojim se da će vam ta navika, ako tako nastavite, postati jača od pameti i tu će te biti u problemu! Kao što će te biti u problemu ako nastavite da koristite moje ime za vaše iskonstruisane laži i blefove. Tada ćete nesitinu, odnosno vašu istinu morati da dokazujete na sudu", poručio je Kusturica u pismu upućenom glavnom uredniku "EuroBlica" Predragu Mihailoviću i odgovornom uredniku Siniši Trkulji. 
 
"EuroBlic" je 18. avgusta objavio da "ruski tajkun Konstantin Malofejev namerava da u Republici Srpskoj formira političku partiju koja će se zalagati za što bliže veze s Rusijom". 
 
U tekstu se navodi da su sagovornici lista, između ostalog, istakli da će nova politička partija čije bi zvanično osnivanje, prema nekim najavama, trebalo da se dogodi najkasnije do kraja jeseni, pokušati da u svoje članstvo uključi brojne poznate ličnosti iz javnog i političkog života u Srpskoj.
 
Tada je objavljeno i da su o formiranju "ruske partije" uoči sledećih opštih izbora u BiH u Višegradu tajno razgovarali predsednik Srpske Milorad Dodik, akademik Matija Bećković, režiser Emir Kusturica, bankar Slobodan Pavlović, kao i ruski književnik Zahar Prilepin.
 
U tekstu se dodaje da su pojedini mediji iz FBiH pre mesec dana objavili da Rusi planiraju osnivanje svoje političke stranke u BiH, pritom ne objavljujući imena osnivača.
 
"Tada je, takođe, objavljeno i to da su o formiranju 'ruske partije' uoči sledećih opštih izbora u BiH u Višegradu tajno razgovarali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, akademik Matija Bećković, režiser Emir Kusturica, bankar Slobodan Pavlović, kao i ruski književnik Zahar Prilepin", navodi se u tekstu "EuroBlica".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online