Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.07.2017.
19:38
S. J. - Vesti A

Sorbonu zadivila znanjem

Boka Kotorska pored velikih moreplovaca i kapetana, iznedrila je mnogo slavnih sportista, umetnika, književnika... Neki od njih su postali legende o kojima se priče prenose sa kolena na koleno. Jedna od takvih priča nam dolazi iz Tivta o Nini Ševaljević, čiji je životni san postao java. Ona nije samo glumica nego i uspešna studentkinja kojom se ponosi Crna Gora jer je uspešan student na Sorboni.

Facebook/Nina Sevaljevic
Ostvario joj se san: Nina Ševaljević se oprobala kao glumica ali i u svetu mode

Pariz je očarao

- Osnovnu školu i gimnaziju završila sam u Tivtu, a potom upisala Fakultet za medije i komunikacije u Beogradu. Nakon dve godine studija provedenih u Beogradu otišla sam u Pariz, gde sam nastavila studije komunikacija. Ljubav prema umetnosti dovela me je u Pariz, želela sam da saznam više o Gradu svetlosti, ali i o životu u njemu. Još kao mala maštala sam da živim u ovom gradu i strastveno istraživala francuski jezik -rekla je mlada Tivćanka Nina Ševaljević i nastavila:

- San se ostvario 2012. godine kada sam dobila potvrdno pismo moje kandidature za nastavak studija na Sorboni. Od tada sam završila dva mastera, jedan na Sorboni, a drugi na renomiranom fakultetu političkih nauka SciencesPo. U toku studija radila sam u prestižnoj kući visokoluksuznog nakita Boucheron u domenu internacionalnih komunikacija i agenciji mode i luksuza, Ykone.

Povratak u svet glume

U Akademskom pozorištu imala je priliku da igra u predstavi "Brevrovizija" Vladimira Cvejića i predstavi "Poneka skuša i nešto malo tuša", reditelja Nikole Zavišića.

Ipak, lik Anđe u predstavi "Gospodin Foka" je nešto posebno kada je glumačka karijera Nine Ševaljević u pitanju.

- Lik Anđe u komadu "Gospodin Foka", rediteljke Bojane Jelovac, kojoj sam beskrajno zahvalna na ukazanom poverenju, doživljavam kao poziv za povratak u svet glume - kaže ona.

Fenomenalno, rekli bi mnogi. Ali san Nine Ševaljević je bio na drugoj strani.

- Uprkos mom velikom interesovanju za sve vidove umetnosti, pa time i modu, suštinu svog bića odmalena sam pronalazila na sceni. Još u vrtiću moja vaspitačica Slavica Jelovac, čiji široki osmeh i danas odlično pamtim, prepoznala je moj dar za glumu i scenski nastup u različitim oblicima.

Podrška roditelja

- Sećam se koliko sam energije i ljubavi ulagala u brojne aktivnosti, sve to bi bilo teško izvodivo bez ljubavi i podrške mojih roditelja, posebno mame koja me je u svemu oduvek verno pratila. Oprobala sam se u vođenju programa, muzičkih i pozorišnih festivala za decu u Crnoj Gori i regionu, u folkloru, modernom plesu, u solo pevanju i tinejdžerskim televizijskim emisijama. Ipak, ono što me najviše i najdublje pokreće pronalazim u pozorištu, kroz svoje skromno pozorišno iskustvo, kroz oživljavanje dramskih komada, kroz građenje likova, razmenu sa scenskim partnerima, pa sve do susreta sa publikom.

Prvi susret s pozorištem Nina Ševaljević je imala tokom osnovne škole u Tivtu, u školi glume crnogorske glumice Ivane Mrvaljević. Kao devojčica, 2007. godine tumačila je lik Gabrijele, kćerke Petre Von Kant, u predstavi "Gorke suze Petre Von Kant", diplomski ispit glume, u klasi profesora Bore Stjepanovića, na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Tokom studentskih dana Nina je provela dve godine u najstarijem evropskom Akademskom pozorištu "Branko Krsmanović".

Puno naučila o glumi

- Saradnja sa Bojanom i ostalim glumcima, Jovanom Dabovićem i Radenkom Ševom, za mene su bili prava inspiracija i nadahnuće, kroz koje sam puno naučila, ne samo o likovima ovog dela, već i o sebi.

- Anđa je razdragana, radoznala i u ozbiljnoj potrazi za ljubavlju. Ona je prilično kompleksna ličnost, gotovo potpuna suprotnost Gospodinu Foki, koji smisao nalazi u svom poslu i monotonom životnom ritmu. Sa nestrpljenjem iščekujem novo igranje "Gospodina Foke" - kaže ona.

Upoznavajući Bojanu Jelovac i Ninu Ševaljević ostaje samo da im poželimo mnogo sreće u nastavku karijera i da "Gospodin Foka" poživi što duže, na radost ljubitelja pozorišta...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online