Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.06.2017.
13:24
Vestionline, tportal A

Rusi se žale: Hrvatska - lepo pakovanje loših bombona

Novinari u Hrvatskoj razgovarali sa ruskim turistima koji odmor provode u Hrvatskoj. Njihovi utisci se uglavnom svode na to da je ta destinacija prilično skupa.

pixabay.com
Lepo izgleda, ali...

Većina njih se izjasnila da se Hrvatska kao turistička destinacija u odnosu na prethodne godine pogoršala.

Mlada majka Ana Jaroš bil je više puta u Hrvatskoj, moglo bi se reći da je bila zaljubljena u nju, međutim, 2017. godine se razočarala: 

- Hrvatska je u 2017. godini kao lepo pakovanje neukusnih bombona. Na fotografijama je sve lepo, a u stvarnosti su apartmani užasni, plaže pretrpane, usluga u kafićima loša. I sve bi to bilo u redu kada ne bi koštalo kao suvo zlato. 

- Međutim, radi ravnoteže dobra i zla u svetu, treba dodati i pluseve: kao prvo, kafa i kokteli u kafićima su ukusni, kao drugo, detetu se sve jako sviđa (nikad nisam videla da je bubašvaba u kafiću izazvala toliko oduševljenja), kao treće, zbog mora se isplate svi problemi. 

Polina Koroljkova u Hrvatsku dolazi svake godine, ali smatra da'u Hrvatskoj postoje pretrpana i ne baš čista mesta. 

- Upravo zato izbegavamo plaže u velikim gradovima - ne samo u Hrvatskoj, već svuda. U Hrvatskoj nisam videla ni jednu prljavu betonsku plažu, iako sam obalom prošla nekoliko puta i bila na 15 ostrva. 

Za Polinu Hrvatska ne ostavlja utisak zemlje koja je skuplja od susedne Crne Gore, koja je, po njenom mišljenju, manje čista. 

- Što se tiče cena, cena trajekta, posebno ako ste s automobilom (naš slučaj), restorana visokog kvaliteta. Apartmani su primereni svojoj ceni. Nisu jeftini, ali su dobri ... 

Oleg Bragin, programer i otac dvoje male dece, već drugi put odmara u Hrvatskoj. Ove godine su posetili Mali Lošinj i odseli u porodičnom hotelu u kojem postoji usluga ol inkluziv. Oleg ima još jednu zamerku. 

- Meni je, kao programeru, jako važan dobar internet, ali u hotelima postoje veliki problemi sa internetom. 

- Ovde gotovo da nigde ne postoji klasični ol inkluziv odmor na kojem možete bezbrižno da ležite čitav dan na plaži dok vam donose koktele moguć je, ali ne u svakom hotelu niti u svakom gradu - kaže Marija Maslovskaja, novinarka časopisa o turizmu. 

- U Hrvatskoj gotovo da nema hotela sa pet zvezdica. Ako putujete duž obala ostrva Kos, Krf, po Turskoj i Egiptu, naići ćete na mnoštvo 'petica'. S druge strane, u Poreču nema ni jedne: postoji nekoliko jakih 'četvorki' i puno 'trojki'. Šta južnije idete, to ste bliže skupim odmaralištima u Splitu i Dubrovniku i broj petica se povećava. Međutim, takvi hoteli koštaju nekoliko puta skuplje nego oni u Turskoj i Egiptu - kaže putnik i fotograf Kirill Blohin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online