Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.06.2017.
14:59 >> 16:07h
Vestionline, Tanjug A

Vučić i Kolinda "u četiri oka"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, koja je doputovala radi učešća na svečanosti povodom inauguracije Vučića kao šefa države.

Tanjug
Prvi susret u Beogradu: Kolinda Grabar Kitarović

Vučić i Grabar Kitarović razgovaraju u četiri oka. Predsednik Vučić je pri susretu poželeo dobrodošlicu hrvatskoj koleginici, a Grabar Kitarović mu je srdačno čestitala na izboru za predsednika Srbije i poželala mu mnogo uspeha, dodajući da se nada da će to biti na dobrobit dva naroda i dve države. 

Vučić joj je zahvalio na prisustvu svečanosti povodom inauguracije. Grabar Kitarović prvi put boravi u poseti Beogradu.

Predsednik Vučić je pri susretu poželeo dobrodošlicu hrvatskoj koleginici, a Grabar Kitarović mu je srdačno čestitala na izboru za predsednika Srbije i poželala mu mnogo uspeha, dodajući da se nada da će to biti na dobrobit dva naroda i dve države. 

Posle sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar-Kitarović Aleksandar Vučić je rekao da veruje da se odnosi dve države i dva naroda mogu "kako-tako" popraviti do kraja godine.

Vučić je novinarima rekao da je sa Grabar-Kitarović razgovarao o konkretnim problemima, i da je veoma zadovoljan sastankom. Dodajući da će uskoro otputovati u Dubrovnik, Vučić je rekao da će tamo nastaviti razgovore sa hrvatskom predsednicom.

- I da ne bismo žurili, nije to jednostavno, imamo mnogo toga što opterećuje naše odnose, ali verujem da u narednih šest meseci, odnosno do kraja godine, možemo da dostignemo značajnije rezultate, koji bi značili i Srbima u Hrvatskoj, Hrvatima u Srbiji, koji bi značili kakvo-takvo popravljanje bilateralnih odnosa između Srbije i Hrvatske, ali i u celini, između Srba i Hrvata - rekao je Vučić kratko novinarima nakon sastanka.

Vučić je zahvalio hrvatskoj predsednici na prisustvu svečanosti povodom inauguracije. 

Grabar Kitarović prvi put boravi u poseti Beogradu. Pre posete je izjavila da je ovo prilika da se napravi i čvrst iskorak u odnosima dveju zemalja.  Kako konstatuju hrvatski mediji, hrvatska predsednica sa Vučićem ima dobre odnose.  Ona je rekla da će sa srpskim kolegom razgovarati o bezbednosti, ali i drugim važnim pitanjima. 

- Razgovaraćemo o pitanjima sigurnosti, ali i druge prirode. Pitanjima koja stoje pred nama kao prilika ne samo za poboljšanje stanja u jugoistocnoj Evropi. Moramo napraviti jedan čvrsti iskorak. Moramo podvući crtu pod istoriju, rešiti pitanja nestalih osoba, arhiva i univerzalne jurisdikcije, ali pre svega pragmaticno gledati u budućnost. Srbija je kandidat za članstvo u EU. Mi zaista želimo videti Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju u EU i u tome ćemo im svestrano pomoći, ali i istrajati na tome da ispune sve ono što je i Hrvatska morala ispuniti. Previše ima problema da bismo jedni druge ignorisali. Moramo zajedno raditi, sve naše službe pa čak i oružane snage - kazala je Grabar Kitarovic.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online