Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.11.2009.
10:22
Tanjug A

Đukanovića nema u dokumentima suda

Ime crnogorskog premijera Mila Đukanovića ne pojavljuje se u dokumentaciji koju je italijansko tužilaštvo podnelo sudiji za preliminarnu istragu o švercu cigareta u Bariju, objavile su u sredu podgoričke "Vijesti".

U tekstu o prvom ročištu pred sudijom za preliminarnu istragu u Bariju o međunarodnom švercu cigareta i sumnji da su umešani neki crnogorski državljana, list piše da se Đukanović nikada nije pozivao na diplomatski imunitet, koji kao državnik uživa.

U italijanskom tužilastvu potvrđeno je da se on pred istražiteljima pojavio na sopstevi zahtev, kako je tvrdio u parlamentu.

Tužilaštvo u Bariju saopštilo je da je iz kancelarije advokata Enrika Tućila dobilo zahtev da sasluša njegovog klijenta Mila Đukanovića povodom sumnji da ima veze sa švercom cigareta.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio je Đukanovića u Skupštini da se pred sudom u Bariju pozvao na diplomatski imunitet što ga je, kako kaže, spasilo sigurnog suđenja za međunarodni šverc cigareta.

Đukanović je to više puta demantovao istakavši da je sam tražio da se pojavi pred italijanskim tužiocima želeći da konačno stavi tačku na decenijsku priču o švercu duvana.

Italijanski sud saopštio je ’’Vijestima’’ da je "iz kancelarije advokata Enrika Tućila stigao zahtev za saslušanjem njegovog klijenta koji se dobrovoljno prijavio".

"Iz zapisnika sa saslušanja jasno se vidi da nema pozivanja premijera Crne Gore na arhiviranje predmeta na temelju diplomatskog imuniteta, već je insistirao na tome da je sve radio u skladu sa aktuelnim i važećim zakonima svoje zemlje", navedeno je u odgovoru podgoričkom listu.

Đukanović je i u intervjuu beogradskoj Politici ponovio da je reč o izmišljotinama, sračunatim u cilju njegove političke diskreditaciju.

"I to je jasno manje - više svima. Posebno onima koji su te konstrukcije smislili sa ciljem da mojom kompromitacijom osujete ideju obnove nezavisnosti Crne Gore. A takvih je, kao što se zna, bilo i u Crnoj Gori i u Srbiji i na nekim međunarodnim adresama kojim je nezavisna Crna Gora remetila poželjni balkanski politički inženjering", rekao je premijer.

"To je jasno i bijednim najamnicima, bez izuzetka crnogorskog porijekla, koji, predstavljajući se kao bivši insajderi ili sadašnji autsajderi lažu i kleveću ponajprije liječeći time svoje komplekse i pokušavaju namirivati račune sa mnom, zato što nisu uspeli da ostvare svoju političku ambiciju ili što nisu zaradili u Crnoj Gori koliko su njihovom reketaškom logikom smatrali da im pripada. I to je sva istina", tvrdi Đukanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online