Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.05.2017.
17:56
Vestionline, Tanjug A

Momir Bulatović kandidat za predsednika Crne Gore?

Nekadašnji predsednik Crne Gore i nekada premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta na izborima naredne godine, piše podgoričke Dnevne novine.

A. Čukić
Povratak na velika vrata: Momir Bulatović

List podseća da je povratak u politiku najavio i sam Bulatović.

- Kada sam na Dan pobede protiv fašizma bio u Moskvi, obećao sam sebi da ću, kad se vratim u Crnu Goru, da se pridružim političkim snagama i pokretima koji će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti protiv sramne odluke o ulasku Crne Gore u NATO. Jer, baš NATO je vojni savez koji predstavlja savremeni vid fašizma - naveo je Bulatović nedavno u intervjuu beogradskoj redakciji Sputnjika.

Podgorički dnevni list, međutim, konstatuje da Bulatović u tom intervjuu, istina, nije govorio o mogućoj kandidaturi, ali se, tvrde, u krugovima u Demokratskom frontu već priča o toj mogućnosti.

I lideri DF-a Andrija Manić i Milan Knežević su svoje nedavno putovanje u Moskvu obrazložili time da traže najboljeg "nezavisnog" kandidata kojeg bi ovaj politički savez podržao.

Još od ranije za moguće kandidate su slovili biznismen iz Nikšića, i glavni finansijer DF-a Miodrag Daka Davidović i bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević.

Davidović se pominjao i kao nosilac liste DF-a na lokalnim izborima u Nikšiću, ali je ovaj politički savez bojkotovao glasanje u ovom gradu. Jovićevića već dugo nema u politici, ali je često pominjan kao neko ko ima poslove sa Davidovićem i ko podržava Demokratski front.

Dosadio i Bogu i narodu

Na pitanje znači li to da se vraća aktivnije i u dnevnu, stranačku politiku, Momir Bulatović kaže da postoje neka pitanja koja su iznad strančarenja.

- Toliko sam dugo bio u dnevnoj politici Crne Gore da mislim da sam dosadio i bogu i narodu. Ali, dužan sam da iznesem svoj stav, da podržim one političke pokrete kojih ima jako mnogo u Crnoj Gori i koji su sve snažniji. Nema potrebe da se neko iz političke penzije vraća i da navraća vodu na svoju vodenicu. Politikom se bave sujetni ljudi, a ja sam svoju sujetu davno, davno proživio - istakao je on.

Razbijena je čaša

Bulatović je ostavio "korisne nejasnoće" u svojim odgovorima jer, ako nije aktivno uključen u dnevnu politiku, ostaje nejasno kako će se boriti protiv ulaska Crne Gore u NATO, kada će se to dogoditi najdalje za 20-ak dana, primećuju Dnevne novine.

Zato je, kako se navodi, u igri i ostala mogućnost da bude predsednički kandidat Demokratskog fronta. 

On je već bio na nekim protestima Fronta, a govorio je i na protestnom skupu na Cetinju.

Njegovi stavovi se veoma poklapaju sa stavovima DF-a i on kaže da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna.

- Zvanično, teško je da se u kratkom roku sve vrati na svoje. Razbijena čaša teško se sastavlja. Sebe ubeđujem da smo u jednoj državi i da praktično sve treba da funkcioniše kao što sada funkcionišu Srbija i RS - naveo je Bulatović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online