Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.05.2017.
09:56
blic.rs, Vestionline A

Supruga Bakira Izetbegovića ugrožava živote pacijenata, struka u strahu

"Direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Sebija Izetbegović, nastavlja da povlači poteze koji nemaju veze ni s mozgom ni s medicinom", tvrde to mnogi lekari, zaprepašteni njenom najnovijom odlukom da spoji nespojivo, odnosno napravi fuziju klinika.

youtube.com/tvsa.ba
Sebija Izetbegović "zaratila" sa medicinskim svetom u Sarajevu

Tako, naime, Izetbegovićeva namerava tri klinike - Kardiohirurgiju, Vaskularnu hirurgiju i Torakalnu spojiti u jednu.

Pre nego što je ušla u ovu avanturu, Izetbegovićeva je već spojila Kliniku za nuklearnu medicinu s Endokrinologijom i na čelo nove klinike postavila svog čoveka.

- Na Endokrini je šefica nuklearac, što je van svake pameti – kazao je za Avaz jedan lekar.

On nerado priznaje da više nije siguran postoji li u KCUS i odeljenje za dijabetičare.

Kliniku za nuklearnu medicinu, zbog strahovlade i nelogičnih poteza Sebije Izetbegović, za kratko vreme napustili su eminentni stručnjaci, predvođeni dr. Velijom Zelijom.

Još jedan od nerazumljivih poteza je spajanje Onkologije s Abdominalnom hirurgijom.

-  Ni to nije pametan potez. Jedni se bave operisnjem dojke i štitne žlezde, drugi operacijama trbuha... - komentarisao je za Avaz jedan od radnika KCUS.

Nedavno je odluka Izetbegovićeve da Kliniku za fizijatriju pripoji Ortopedskoj klinici izazvala odbojnost struke i pacijenata.

- Na početku studija, iskusni, vrhunski doktor nam je rekao: U abdomen možeš pljunuti, u grudni koš smeš disati, a kost ne smeš ni pogledati. Kost je najosetljivija, ona traži savršene, čiste uslove. Sada na Ortopediju dolaze pacijenti s Fizijatrije. Mogućnost zaraza, oboljenja, fatalnih posledica je velika. Ali, dr. Izetbegović to ne zna. Ona nije ortoped, ona ne zna tu granu medicine. Nakon ovog njenog poteza pitam se u šta se ona zapravo razume - kaže jedan od ortopeda za Avaz.

Svoju priču o spajanju imaju i neležeći pacijenti Fizijatrije, koji će, po nelogičnoj naredbi dr. Izetbegović, lečenje morati nastaviti ili u domovima zdravlja ili u Državnoj bolnici, ako tamo bude mesta.

Životi pacijenata

Ako se ne razume u ortopediju, dr. Izetbegović, koja je ginekolog, trebala bi objasniti zašto je odlučila spojiti Pedijatrijsku ginekologiju i prebaciti je na Pedijatriju.

- Sve su to nekakvi surogati klinika! Mi smo univerzitetska bolnica, to ne treba zaboraviti, to znači da moramo imati klinike. Klinika je nastavna osnova. Mi se moramo razlikovati i po tome od seoskih bolnica - napominje izvor iz KCUS.

Znakovito je da su ovakve odluke Izetbegovićeve izazvale čuđenje i negodovanje i među njenim najbližim saradnicima, koji su za Avaz rekli da su teška srca pristali na njene poteze.

To se, rekli su nam, kosi s profesijom, ali više od toga, ugrožava živote pacijenata, piše Avaz.

Neonatologija ni na nebu ni na zemlji!

Jedan od najšokantnijih poteza je i to što je dr. Izetbegović pod isti krov smestila Neonatološku službu i Neonatalnu intenzivnu negu.

Na ovaj je potez, smatraju dobro upućeni, Izetbegovićeva bila primorana jer na Neonatologiji, nakon odlaska mnogih lekara, pa i šefa Dragana Đokanovića, skoro niko nije ostao da radi.

Đokanović je dao ostavku upravo zbog nerazumnih poteza direktorke KCUS.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online