Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.04.2017.
19:55
informer.rs, Vestionline A

Evo ko je Duško Roganović

Duško Roganović iz Herceg Novog teško je povređen kada je nešto pre 15 časova eksplodirao automobil koji je vozio u Herceg Novom.

facebook.com/Informer
Automobila Duška Roganovića

Eksplozija se dogodila u momentu kad je prolazio magistralom blizu autobuske stanice u tom gradu.

On je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Meljinama i kako nezvanično saznajemo u eksploziji su mu stradale obe noge. 

Osim Roganovića povrede su zadobile još najmanje dve osobe.

Podsetimo, Duško N. Roganović iz Herceg Novog, prvostepenom presudom osuđen je na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača "Delija" Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

"Uvažene su i žalbe branilaca optuženih u pogledu odluke o krivičnoj sankciju, i u tom delu preinačena provostepena presuda na način što je optuženi Roganović Duško, zbog krivičnog dela teško ubistvo, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, dok je optuženom Vlaoviću, zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela izrečena uslovna osuda, kojom mu se uzima kao utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno određuje da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi za vreme od tri godine dana ne učini neko novo krivično delo" - navodi se u saopštenju koji potpisuje Milena Đaletić, samostalni savetnik za odnose sa javnošću Apelacionog suda.

Prema optužnici, Roganovići i Čađenović su 24. jula 2009. godine ubili Vesnića i ranili Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Dok je Vesnić sedeo na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio sa dva hica.

Prvostepenu presudu Višeg suda izreklo je krivično veće sudije Ratka Ćupića, koji je između ostalog kazao u obrazloženju presude da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem, ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a kada mu je prišao dok je sedeo na klupi, ispalio je još dva hica koja su rikošetirala i nanela smrtonosne povrede Vesniću.

Pre tri meseca, crnogorski list Dan objavio je fotografiju na kojoj je Roganović na slavi kod rukovodioca Odseka za javni red i mir Duška Koprivice, pored još nekoliko ljudi iz kriminalnog sveta i saradnika rukovodioca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online