Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.04.2017.
00:44
Vesti A

Crnogorska opozicija: Sinđelić stari dužnik tužioca?

Radunović i ostali lideri Demokratskog fronta (DF), nastavljaju da razobličavaju optužnicu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića povodom navodnog državnog udara, a kojom se terete i čelni ljudi te stranke Andrija Mandić i Milan Knežević.

A. Čukić
Optuženi opozicionar: Andrija Mandić

Svakodnevno DF obelodanjuju skandalozne i gotovo neverovatne podatke i dokumente o onima na čijim izjavama se proces temelji, prvenstveno o ključnom svedoku saradniku Saši Sinđeliću.

Prema jednom od tih dokumenta čije faksimile objavljuju podgorički mediji, državni tužilac Milivoje Katnić bio je 2003. predsednik veća u Vojnom sudu u Podgorici koje se oglasilo nenadležnim u postupku protiv Saše Sinđelića. U veću je tada bio i potpukovnik Milan Vujović, koji je sada Sinđelićev advokat po službenoj dužnosti, a po preporuci Katnića.

Iako je Sinđelić većinu krivičnih dela počinio kao vojni obveznik, veće Vojnog suda se tada oglasilo nenadležnim pošto je zaključilo da je on nesposoban za vojnu službu zbog teškog psihičkog oboljenja.

Milan Knežević iz DF-a tvrdi da su svi svedoci saradnici imali i ranije kontakte s tužiocem Milivojem Katnićem koji odavno i veoma dobro zna biografiju svakoga od njih.

Između ostalog i da je Sinđelić u Hrvatskoj pravosnažno osuđen na 21 godinu robije zbog teškog ubistva.

Objavljeno je i da je Srbija izdala centralnu poternicu za Sinđelićem 2010. godine. Time je otvoreno pitanje kako je i ko je Sinđeliću izdao srpski pasoš tri godine kasnije.

- Sinđelić morao da laže jer ga je Katnić spasao zatvora na koji je osuđen zbog ubistva - zaključio je Knežević.

Prijava u Srbiji

Bez šireg objašnjenja, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je najavio da će "u Srbiji uskoro biti zaokružena krivična prijava protiv tužioca Milivoja Katnića i drugih osoba iz Crne Gore, koje su se bavile švercom i trgovinom oružja".
Međutim, Mandić je pozvao Katnića i da odgovara za prikrivanje ubice i lažiranje njegovog identiteta.

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević kazao je i da je operativac koji je pregovarao sa Sinđelićem blizak čovek Vladimira - Bebe Popovića, pre 15-ak godina šefa Biroa za komunikacije Vlade Srbije.

- Interesantno da je Saša Sinđelić zaštićen od bezbednosnih službi i Srbije i Crne Gore, jer običan narkoman i ubica ne bi mogao proći ovoliki proces nekažnjeno - izjavio je Medojević i dodao da je glavno pitanje ko će posle svega imati moć da uhapsi tužioca Milivoja Katnića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online