Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.07.2010.
22:09
Tanjug A

CG i Hrvatska potpisale sporazum o izručivanju

Predsednici Crne Gore I Hrvatske, Filip Vujanović i Ivo Josipović saopštili su večeras na Cetinju da su dve države spremne da odmah potpišu sporazum o izručenju državljana okrivljenih i osuđenih za krivična dela organizovanog kriminala i korupcije. Vujanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskim kolegom Josipovićem poručio da Crna Gora želi da takav sporazum odmah potpiše i sa Srbijom.

Vujanović je kazao da zemlje regiona treba da budu saveznice do kraja, u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, društvenih zala koja ne poznaju granice.

’’Vi znate da će predsednik Srbije Boris Tadić biti naš gost naredne sedmice. Spremni smo da odmah zaključimo taj sporazum sa Srbijom i da pokažemo da smo do kraja iskreni i privrženi partneri u borbi protiv organizovanog kriminala’’, poručio je Vujanović posle razgovora sa Josipovićem koji je danas doputovao u prvu zvaničnu posetu Crnoj Gori.

Filip Vujanović (levo) i Ivo Josipović (desno)



Josipović je najavio da će tokom jula posetiti Srbiju i dodao da je posebno važno postići dogovor da nijedna država u regionu ne može biti ’’utočište kriminalcima’’.
Šef hrvatske države je ukazao da je vreme kada su kriminalci bolje sarađivali od predstavika država prošlost i da je zato ugovor o ekstradiciji ’’važan čin’’.

’’Mi smo to učinili sa Srbijom i siguran sam da ćemo to učiniti i sa Crnom Gorom’’, rekao je Josipović i dodao da će to značiti prekretnicu u borbi protiv kriminala na, kako je rekao, ovom pdoručju.

Vujanović i Josipović su konstatovali da između Crne Gore i Hrvatske nema otvorenih pitanja, jer je Prevlaka praktično privremeno rešena. Hrvatski predsednik je kazao da se zalaže za dobre odnose država u regionu koji će garantovati bezbednost svima I otvoriti perspektivu dajjeg ekonomskog razvoja.


U tom smislu on je posebno ukazao na poštovanje prava manjina kojima, kako je rekao, treba omogućiti da iskažu svoj kulturni I nacionalni identitet. Josipović u petak nastavlja dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori.


Predsednik Hrvatske se po dolasku u Podgorici sreo sa predsednikom Skupstine Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem. Josipović će sutra boraviti u Kotoru gde će sastati sa pripadnicima hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online