Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.04.2017.
18:01
B. Simonović - Vesti A

Ključni svedok ubica?!

U crnogorskoj sapunici zvanoj "državni udar", došlo je do novog senzacionalnog obrta. Demokratski front je lansirao novu "bombu" i, ako je to tačno, sasvim "digao u vazduh" i specijalnog tužioca Milivoja Katnića i kompletnu konstrukciju ove od početka nesuvisle priče.

pixabay.com
Crnogorska opozicija iznela teške optužbe u aferi "državni udar"

Lideri ove opozicione grupacije Predrag Bulatović i Slaven Radunović su saopštili da je najvažniji svedok-saradnik Saša Sinđelić zločinac, koji je pre pet godina pravosnažno osuđen u Vukovaru, zato što je 2002. u selu Rekavac, blizu granice sa Srbijom, podmuklo ubio Mirka Fotesa sa četiri metka u leđa iz automatske puške, a zatim ga zatrpao granjem.

Učinio je to da bi se domogao njegovog traktora kojim je mimo zvaničnog graničnog prelaza ušao u Srbiju i zameo trag.

Kako je pre toga Sinđelić ukrao kola i mobilni telefon od drugog čoveka i počinio još neke teške krađe u Hrvatskoj, policija ga je brzo identifikovala i on je posle deset godina, u odsustvu pravosnažno osuđen na 20 godina zbog ubistva Fotesa i na godinu i dva meseca zbog krađa.

Zanimljivo je da je Saša Sinđelić, koji se od tada u javnosti uporno predstavlja kao Aleksandar, u to vreme bio vojnik u Raškoj i da je i tamo napravio težak incident - pucao je na saobraćajnu policiju. Garnizon u Raškoj je tada bio u sastavu Druge armije Vojske Jugoslavije, čija je komanda bila u Podgorici, a Milivoje Katnić sudija vojnog suda.

U Demokratskom frontu veruju da je Katnić morao da zna za taj incident Sinđelića, odnosno dobro proveri njegov identitet pre nego što ga je sada predložio Višem sudu u Podgorici za svedoka-saradnika u aferi "državni udar".

- Ako je znao da je njegov glavni adut zločinac, Katnić mora biti uhapšen. Ako, pak, nije znao, onda je on nedostojan svog posla i treba da podnese ostavku - kazao je Slaven Radunović, koji je zatražio da se o svemu izjasni i Vesna Medenica, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore.
Specijalni tužilac se u slučaju Sinđelića još nije oglašavao.

Inače, Demokratski front je pre tri dana obelodanio da je Mirko Velimirović, čovek koji je, tobož samoinicijativno sve prijavio policiji i sprečio državni udar u Crnoj Gori na dan izbora, 16. oktobra prošle godine, sve porekao i u izjavi overenoj u sudu u Novom Pazaru kazao da mu je specijalno tužilaštvo u Podgorici podvalilo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online