Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 13.03.2017.
21:10
Vestionline A

Voditeljka podigla region na noge: "Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska!"

Novinarka BHRT-a Ika Ferer-Gotić izjavila je da je njena 11-godišnja ćerka Saša prošle sedmice pokušala da izvrši samoubistvo, nakon što je godinama trpela vršnjačko nasilje zbog toga što ima drugačiju boju kože.

youtube.com/Ika Ferrer Gotic
Podelila svoju priču: Ika Ferer-Gotić

Ika je svoju priču podelila na Fejsbuk profilu, i podigla mnogo prašine u celom regionu. Prenosimo njen status u celosti:

"Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zdravo, balije, četnici i ustaše! Zdravo, mrzitelji, hajvani, besposleni i retardi! Ili kako god se volite nazivati samo kako biste izbegli nazivati se "ljudima", "građanima", "sunarodnjacima". Zdravo vama kojima su anarhija i bezakonje štit i zdravo vama koji mislite da ste najpametniji, a niste se makli milimetar s mesta.

Ovo je Saša. Njoj je 11 godina. Inače, moja ćerka.

Da, ta o kojoj ste godinama slušali u medijima. Devojčica kojoj su prvi dan škole, te neke 2011. godine, nanosili telesne povrede, jer ima drugačiju boju kože, jer je lepo odgojena i jer je moja ćerka. Moja, one o kojoj ništa ne znate, a trošite vreme nagađajući. Saša. Dete koje je svakodnevno trpelo teške verbalne napade. Dete kojem ni uprava škole nije pomogla jer je to sve bilo ‘dečije’. I tako to traje šest punih godina.

Upravo ta Saša je u četvrtak pokušala da izvrši samoubistvo. Počeli slušati? Imam vašu pažnju?

Možda i imam, jer se nadam da ne spavate sada kada ste ubili malog Mahira Rakovca, pa kada ste Dubravka Lovrenovića u roku dve godine strpali pod zemlju, a sada Alisu Mahmutović šaljete na ispraćaj. Vi, društvo zadnjeg reda, počinili ste etničko čišćenje. Pokušavate isto s mojom porodicom? Kada kažem ‘vi’ mislim na vas, bagro neobrazovana, koja tipkate po forumima javno bez cenzure, a onda to naša deca čitaju i za razliku od nas odraslih koji to i ne čitaju ili to smatraju odlikom neukih, misle da takvi komentari zaista nešto i znače. Pitam vas, s obzirom da nemate hrabrosti to činiti imenom i prezimenom, jer ste kukavice prvog ranga, zašto odgajate svoju decu da vam budu ista ta bagra bez imalo dostojanstva? Zar ste toliko neuki da ne uviđate da to što činite nekoga može koštati života? Zar je moguće da takve gliste kao vi gmižu po ovom bosanskom tlu? Vi i vaši izrodi koje zovete decom, a koja su odraz vas gmizavaca i van vašeg cirkusa kojeg nazivate domom?

Nećete uzeti moju porodicu, nećete dirati moju decu. Ja ću se boriti, a vi nastavite tako. Vi ste samo odraz vašeg neuspeha, nezadovoljstva, jada, neodgoja. Hajde, pišite, trošite svoje vreme, i kao što moj prijatelj Tomislav Cvitanusic kaže: "Zato ste vi dole, a mi gore. I vi nikada nećete biti mi! Samo zato što niste shvatili svrhu vašeg jadnog postojanja." Ja bih se stidela da sam na vašem mestu, ili u najboljem slučaju da sam tako nisko pala kao što ste vi, konopac i prva vrba. Nema tu rehabilitacije."

POVEZANE VESTI

Utorak 14.03.2017. 00:42
Tesko je budalama objasniti da su budale. Naj veci kriminalci, ne skolovani ljudi su na vlasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online