Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 10.03.2017.
15:41
Vestionline A

Izetbegović odbija da podnese ostavku, nije krio nikakvo pismo

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH, kazao je u petak uoči sednice Glavnog odbora SDA kako nema nameru da podnese ostavku na funkciju člana Predsedništva.

Srna
Ostaje na vlasti uprkos zahtevima za smenu: Bakir Izetbegović

Izetbegovićevu ostavku zatražili su lider SBB Fahrudin Radončić, ali i čelni ljudi opozicionih stranaka u FBiH, pre svih Nermin Nikšić (SDP), Željko Komšić (DF), Reuf Bajrović (GS). Od Izetbegovića se ostavka traži jer javnost nije upoznao sa pismom Međunarodnog suda pravde iz maja 2016. u kojem je jasno poručeno kako Sakib Softić nije agent BiH pred tim sudom i da bi u slučaju pokretanja revizije presude protiv Srbije bilo neophodno doneti novu odluku.

- Ostavku neću podneti jer mislim da činim ono za šta me moj narod i izabrao - kaže Izetbegović.

Izetbegović priznaje da je znao za pismo suda iz maja 2016. u kojem je Softić obaveštenda nije agent.

- Međutim, taj papir nije bio utemeljen na statutu i pravilima suda, niti na praksi suda. Softić je dva puta zastupao BiH, Srbija je pokrenula reviziju i tada je Softić imao legitimitet. Sud je dva puta zaustavio pokušaj revizije, prvi put preko registrata, a drugi put obraćanjem članovima Predsedništva BiH - kaže Izetbegović uz napomenu da se Softić potrudio te mu je čestitao rekavši da je najava procesuiranja Softića glupost.

Na pitanje zašto javnost nije obavestio o pismu iz maja, Izetbegović je rekao kako ništa nije krio te da je o svemu obavestio članove pravnog tima koji je radio na reviziji.

Dodaje da odluka da se ide u reviziju nije njegova, već joj je dao podršku te da se zbog toga ne kaje.

- Ono što je presuđeno pre 10 godina uopšte ne korenspondira sa ulogom Srbije u zlu, pokolju, etničkom čišćenju i genocidu u BiH - dodao je Izetbegović rekavši da on na sastanku u sarajevskoj Vijećnici "izneo sve stvari". Najavio je nastavak borbe za istinu i pravdu.

POVEZANE VESTI

Petak 10.03.2017. 17:32
Na kraju ce ga njegovi sopstveni muslimani umlatiti motkom umocenom u izmet, tako ce i postati izmetbegovic!
Petak 10.03.2017. 17:34
Neretva 93........................ Kako bi se sprovele borbene operacije u Hercegovini s ciljem prekida opsade istočnog dijela grada Mostara, jedinice 9. brigade, 10. brigade i 2. nezavisnog bataljona, sve podređene Prvom korpusu Armije BiH su poslane iz Sarajeva u sektor Jablanice. To je bilo područje gdje se nalazi Grabovica, a u zoni odgovornosti Šestog korpusa. MKSJ je zaključio da su jedinice došle u to područje na osnovu naredbe izdate od strane Sefera Halilovića.............ako je Sarajevo bilo pod opsadom srba kako su ove jedinice izasle iz Sarajeva?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online