Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.02.2017.
18:36
Tanjug, Vestionline A

"Bakir se vara, ja nisam ničiji sluga"

Lider Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je to što se sada dešava u BiH suštinsko pitanje za dugoročnu budućnost države.

Tanjug
Izetbegović se osilio: Mladen Ivanić

On je rekao da stanje nakon što je deo Bošnjaka na čelu s Bakirom Izetbegovićem najavio zahtev revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, nije tekuća kriza.

Ivanić je u Sarajevu, nakon sastanka rukovodstva Saveza za promene, čiji predstavnici učestvuju u vlasti na državnom niovu, rekao da je BiH zemlja u kojoj srpski narod ima svoj stav, ima svoje lidere i to razumom treba da brane. 

Najavio je da će tražiti vanredno zasedanje Predsedništva BiH, budući da, kako je rekao, na to ima pravo. 

Nakon što deo Bošnjaka s bošnjačkim članom Predsedništva BiH na čelu najavio da će podneti zahtev za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, Ivanić je novinarima u Sarajevu rekao da će pokušati da to pitanje reši u legalnim institucijama sistema. 

- Pitanje je da li je BiH za pokretanje revizije. Predsedništvo o tome mora da se izjasni, a od izjašnjavanja će zavistiti stabilnost i funkcionisanje institucija - rekao je Ivanić. 

Ivanić je podsetio da se nijedna državna institucija nije bavila revizijom pomenute presude, te dodao da je to dovoljan znak. 

- Evidentno je da unutar BiH postoji struktura oko Izetbegovića i da ona uporno nastavlja da radi po svom bez obzira na upozorenje - rekao je Ivanić nakon sastanka Saveza za promjene. 

Pravo koje Izetbegović ne može da oduzme

On je kritikovao Izetbegovića istakavši da je privatizovao ambasadu BiH u Hagu nalogom da ambasadorka ne može da prosledi pismo šefa BiH diplomatije Igora Crnadaka Međunarodnom susu pravde. 

- Crnadak ima pravo da komunicira i kaže svoj stav o onome što se događa u BiH. On je osoba preko koje Sud pravde komunicira sa BiH. To je pravo i ni Izetbegović mu ga ne može oduzeti - rekao je Ivanić. 

Pojedinci su se, kazao je, "osilili" i ne znaju šta rade. 

- Izetbegović misli da BiH misli samo ono što on misli - rekao je Ivanić i poručio da se bošnjački lider vara ako misli da može da ga disciplinuje. 

- Ja neću biti ničiji sluga - kazao je Ivanić i najavio da će ubuduće komunicirati sa MSP-om reko izaslanika, odnosno da neće koristiti diplomatsko predstavništvo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online