Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 20.12.2016.
20:23
Vestionline A

Dodik: Bosanski jezik ne postoji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak da bosanski jezik ne postoji i da je neprihvatljivo da Savet ministara BiH razmatra informaciju o ovom jeziku.

Tanjug
Milorad Dodik: Bosanski jezik je nesrećna formulacija iz Dejtonskog sporazuma

- Ne mogu Bošnjaci nametnuti bosanski jezik svima koji ovde žive, jer bi to bila klasična majorizacija koju nećemo da dozvolimo - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da je bosanski jezik nesrećno upisan u Dejtonski mirovni sporazum i da je to neko uradio radi određenih kalkulacija, ali da u BiH može postojati samo ono što se dogovori.

Savet ministara BiH je u Sarajevu raspravljao o Informaciji o kršenju ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i upotrebu bosanskog jezika u Republici Srpskoj, a izjašnjavanje o njoj je odgođeno.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2016. 21:18
Od izvornog srpskog jezika prave novokompovane nacije svoje novokompovane nacionalne jezike. Austrijski njemacki se razlikuje mnogo od njemackog jezika u Njemackoj i opet ga ne smiju proglasiti austrijskim jezikom, nego se mora nazivati njemacki jezik. Brazilci ne smiju takodje proglasiti brazilski jezik, mora se zvati portugalski, a cijela ostala juzna Amerika takodje ne smiije proglasti spanski jezik za svoj nacionalni kao npr. argetinski , kolumbijanski , cileanski itd.
Utorak 20.12.2016. 22:32
BALKANSKI neizlečivi BOLESNIK....................... Bolesnik koji se zove „DRŽAVA“ Bosna i Hercegovina je degenerisan zametak koji bi po zakonima prirode bio mrtvo rođeno "dete", zaživelo je samo zahvaljujući gluposti i perverznim interesima zločinačkih centara moći...................... Degenerisano novorođenče (BiH) je u komi od rođenja i nikakve ga intervencije ne mogu spasti, nestanak ove veštačke TVORevine je SAMO pitanje vremena koje ističe kao pesak kroz rešetku................................... I za kraj: -NE POSTOJI BOŠNjACKI NAROD............................. -NE POSTOJI BOŠNjACKA NACIJA.............................. -NE POSTOJI BOŠNjACKI JEZIK..................................... -NE POSTOJI muslimansko PRAVO NA BILO KOJI DEO TERITORIJE BiH (jer to pravo ogavne vekovne sluge okupatora i njihovi potomci nikada i nigde nisu imale)
Utorak 20.12.2016. 22:38
IZJASNITE se kao MUSLIMANI.................. Najverovatnije su puno njih u BiH zaboravili šta je Alija Izetbegović i njegova SDA tada 1991 naredila današnjim "bošnjacima" čuj "bošnjaci". ------------------------ Islamizacija muslimana Shodno ovakvom projеktu dominacijе u Bosni i Hеrcеgovini, na popisu stanovništva 1991. godinе Izetbegovićevi aktivisti SDA su od muslimana tražili da sе nacionalno izjasnе kao Muslimani, a nikako kao Bošnjaci, jеr bi timе došlo do smanjivanja njihovе monolitnе statističkе brojnosti. Podsticalo sе i što masovnijе učеšćе u popisu, sa sloganom: „Od našеg broja zavisе naša prava!“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online